PÄÄSIVU

TULEVAT TAPAHTUMAT

FIGHT FESTIVAL

PÄÄSYLIPUT

TÖÖLÖN KISAHALLI

TULOKSET

VALE TUDO

KICKBOXING

MUAY THAI

GALLERIA

ARVOT

YHTEISTYÖKUMPPANIT

SUOMEN KAMPPAILUOPISTO

YHTEYSTIEDOT

REKISTERÖIDY

 

MUAY THAI

Muay thai, thaiboxing, thainyrkkeily - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Muay thai on Thaimaan kansallislaji ja monipuolinen pystyottelumuoto. Suomi on menestynyt thainyrkkeilyn arvokisoissa erittäin hyvin ja olemme saavuttaneet myös ammattilaispuolella erinomaisia tuloksia.

Thainyrkkeilyssä saa lyödä ja potkia koko vartaloon selkää, niskaa ja nivusia lukuunottamatta. Muay thai tarkoittaa vapaata nyrkkeilyä, mutta thainyrkkeilyssä ei kaikki suinkaan ole sallittua. Esimerkiksi kampitukset, köysiin tarttuminen, lonkkaheitot sekä maassa olevan vastustajan potkaiseminen tai lyöminen ovat kiellettyjä tekniikoita.

Thainyrkkeily poikkeaa muista pystyottelulajeista siinä, että lähiottelussa myös pystypaini on sallittua ja ottelijat pyrkivätkin monesti lähiotteluun, jossa vastustajasta voi hakea osumia polvilla ja kyynärpäillä. Myös vastustajan heittäminen on sallittua.

Thainyrkkeilyottelut käydään perinteisen ottelumusiikin tahdittamana. Thaimaassa musiikki soitetaan livenä ja musiikin tempo kasvaa reaaliaikaisesti ottelun temmon mukaan. Länsimaissa musiikki soitetaan cd:ltä/ääninauhalta ja sen tempo vaihtuu ottelun erän mukaan.

Thainyrkkeilyn otteluajat:
A-luokka: 5x3 min
B-luokka: 5x2 min
C-luokka: 3x2 min

Lisätietoja Suomen Muay Thai -liiton sivuilta >>>>>

Artikkeli thainyrkkeilyottelujen pistelaskusta >>>>>

Kansainvälisen WMC-liiton ammattilaissäännöt >>>>>2005 - 2008 (c) Espoon Kehähait ry