PÄÄSIVU

TULEVAT TAPAHTUMAT

FIGHT FESTIVAL

PÄÄSYLIPUT

TÖÖLÖN KISAHALLI

TULOKSET

VALE TUDO

KICKBOXING

MUAY THAI

GALLERIA

ARVOT

YHTEISTYÖKUMPPANIT

SUOMEN KAMPPAILUOPISTO

YHTEYSTIEDOT

REKISTERÖIDY

 

KICKBOXING

Kickboxing eli potkunyrkkeily on vauhdikas pystyottelumuoto. Suomi on viime vuosina menestynyt potkunyrkkeilyn arvokisoissa erittäin hyvin ja olemme saavuttaneet myös ammattilaispuolella loistavia tuloksia.

Potkunyrkkeilyn täyden kontaktin ottelumuotoja ovat Full Contact, Kickboxing/Low-kick sekä K-1 Kickboxing. Näistä Full Contact on suomalaisille tutuin ja siinä lyönnit ja potkut on sallittu perinteisen nyrkkeilyn tapaan vyötäröstä ylöspäin ja lisäksi vastustajan saa pyyhkäistä pohkeen puolivälin alapuolelta.

Kickboxing/Low-kick-otteluissa sallitaan myös alapotkut ja K-1 Kickboxing -otteluissa sallitaan lisäksi polvipotkut. K-1 Kickboxing tunnetaan laajalti myös nimellä Oriental Rules viitaten näiden sääntöjen alkuperään ja suosioon Kauko-Idässä.

Full Contact ja Kickboxing/Low-Kick -otteluajat:
Ammattilaisten MM-ottelu: 12x2 min
Ammattilaisten EM-ottelu: 10x2 min
A-luokka: 7x2 min tai enemmän
B-luokka: 5x2 min
C-luokka: 3x2 min

Kickboxing on Suomessa järjestäytynyt Suomen Potkunyrkkeilyliiton alaisuuteen. Valtion liikuntaneuvosto tunnusti Suomen Potkunyrkkeilyliiton valtakunnalliseksi liikuntajärjestöksi vuonna 1996 ja Suomen Potkunyrkkeilyliitto on ollut SLU:n jäsen niinikään vuodesta 1996. Fight Festivalien puuhamies Petteri Maunu on Suomen Potkunyrkkeilyliiton perustajajäsen ja toimi liiton puheenjohtajana vuosina 1994-1999.

Lisätietoja Suomen Potkunyrkkeilyliiton sivuilta >>>>>2008 (c) Espoon Kehähait ry