
Imi Lichtenfeld (oik.) kehitti Krav Magan tehokkaaksi ja helposti opittavaksi lähitaistelu- ja itsepuolustusjärjestelmäksi
Krav magassa käytettävät tekniikat ovat hioituneet käytännön tilanteissa mahdollisimman yksinkertaisiksi ja helposti omaksuttaviksi. Uhkatilanteita varten harjoiteltavat tekniikat perustuvat pitkälti ihmisen luonnollisiin reaktioihin.
Turvallista harjoittelua
Krav magassa ei järjestetä kilpailuja, sillä itsepuolustustilanteissa ei ole sääntöjä. Krav magan harjoittelu Suomen Kamppailuopistolla on turvallista ja sopii kaikille yli 18-vuotiaille miehille ja naisille. Myös 16- ja 17-vuotiaita voidaan ottaa mukaan erillisen haastattelun kautta. Kehähaiden krav maga -opettajat ovat saaneet koulutuksensa suoraan lajin kansainvälisen kattojärjestön pääkouluttajalta.
Harjoitukset koostuvat tekniikkaharjoittelun lisäksi lämmittelystä ja lihaskuntoharjoitteista. Peruskurssilla läpikäydään myös rikoslakiin perustuen hätävarjelun juridiikkaa. Peruskurssit alkavat keskimäärin kaksi kertaa vuodessa ja kestävät 11 viikkoa.
Tekniikka ja taktiikka pääroolissa
Peruskurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kamppailulajikokemusta ja kurssilletulijoiden fyysisen kunnonkaan ei tarvitse olla huippuluokkaa. Krav maga -harjoittelussa on pääpaino itsepuolustuksessa tarvittavien tekniikoiden ja taktiikoiden opettelussa. Myös fyysinen kunto kehittyy harjoittelun myötä.
Peruskurssilla harjoitellaan puolustautumista yleisimpiä hyökkäystilanteita vastaan. Peruskurssi päättyy ensimmäisen oppilasasteen tasokokeeseen ja sen jälkeen harjoittelua voi jatkaa jatkokurssilla ja konkariryhmässä.
Krav magan taistelusektori on 360 astetta, sillä hyökkäykset voivat todellisuudessa tulla mistä suunnasta vaan. Lisäksi krav magassa harjoitellaan puolustautumista useampiakin hyökkääjiä vastaan.
Historian havinaa
Sloveniasta alunperin kotoisin oleva Imi Lichtenfeld kehitti Krav Magan Israelin armeijan käyttöön Israelin valtion perustamisen jälkeen. Suomen Kamppailuopiston perustajat Petteri Maunu ja Jyrki Saario toivat Krav Magan Suomeen keväällä 1996.
Krav Magan kotimaisena kattojärjestönä toimii Jyrki Saarion, Petteri Maunun ja Petteri Saarion vuonna 1996 perustama Suomen Krav Maga Liitto ry. Lajin kansainvälisiä kattojärjestöjä ovat Israelissa päämajaansa pitävät Krav Maga Global sekä International Krav Maga Federation.