Edward Wallsille selkeä voitto Cagessa

Lauantain Cagessa saatiin kokea espoolaisittain suuria tunteita, kun Ed hoitti homman kotiin isolla marginaalilla, mutta Make sai tyytyä hopeaan, kun alkuviikon sairastelu vei parhaan terän

Espoon Kehähait osallistui lauantaina Helsingin Kulttuuritalolla Cage 56 -otteluiltaan kahden ammattilaisvapaaottelijan voimin. Kisahäkkiin nousivat Edward Walls sekä Markus Rytöhonka.

Edward Walls kohtasi 63-kiloisten taistossa sveitsiläistä Tone-Up-tiimiä edustavan Anthony Riggion. Ottelu alkoi tarkalla mittaamisella ja Edward kirjasi paljon osumia etusuorallaan ja pysyi itse koskemattomana. Toinen erä jatkui samoissa merkeissä, kunnes Walls pääsi satuttamaan sveitsiläistä takakädellä ja yläpotkulla.

Sinnikäs Riggio selvisi tilanteesta ja pääsi itsekin osumaan. Sveitsiläinen halusi painia päätöserässä, mutta espoolainen puolusti kaatoyritykset ja naputteli etukädellä värikkäitä osumia. Ottelu meni täyteen aikaan ja Edward Walls vei voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Markus Rytöhonka otteli Cagen pääottelussa ensimmäistä kertaa urallaan ja loppuunmyydyllä Kultsalla olikin 150 hengen Rytöhonka-fanikatsomo, joka kannusti espoolaista huikeasti. Markus sai vastaansa ranskalaisen Konmon Dehin 69 kilon catchweight-painoluokassa. Ottelun suunniteltu painoluokka oli 65,8 kiloa, mutta Rytöhongan alkuviikon sairastumisen myötä painorajaa nostettiin.

Kohtaaminen alkoi tasaisella mittailulla. Jo ensimmäisistä tilannetaisteluista kuitenkin huomasi, että Make ei ollut oma itsensä. Vaikka osumia vaihdettiin puolin ja toisin, Rytöhonka oli etenkin painitilanteissa vähän jäljessä ja jäi kasan alimmaiseksi. Ottelu meni täyteen aikaan, mutta Rytöhonka joutui tyytymään pistetappioon.

Espoon Kehähaiden valmentajina Cage-iltamassa ahersivat Abdul Hussein ja Janne Elonen-Kulmala.