Badou ja Eetu voitokkaina Helsingin Suomi MMA Cupissa

Espoon Kehähait osallistui lauantain Suomi MMA Cupiin viiden kilpailijan voimin

Espoon Kehähait marssitti lauantaina Helsingissä viisi vapaaottelijaa GB Gymin isännöimään Suomi MMA Cupiin. Kisahäkkiin kapusivat Eetu Kanniainen, Jyri Lehto, Eetu Ekebom, Badou Faal ja Sara Nurmi.

Eetu Kanniainen sai A-junioreiden 65,8-kiloisissa vastaansa isäntäseuran Alexander Orasin. Kanniainen esitti hyviä lyöntikombinaatioita kokonaisuudeltaan tasaisessa pystyottelussa. Oras pääsi kuitenkin viimeisen erän kaatotilanteesta päälle ja Eetu ei saanut käännettyä itseään hallitsevaan positioon. Tasainen kamppailu ratkesikin viimeisen erän kaatotilanteen myötä Alexander Orasin pistevoittoon.

Jyri Lehto otti 77,1 kilon sarjassa mittaa Crest PFC:n Lassi Niemisestä IMMAF-säännöin. Kaksikko otteli ripeästi pystyssä Jyrin hyökätessä suorilla ja Lassin panostaessa vahvoihin koukkuihinsa. Jyri yritti alasvientejä, mutta Nieminen onnistui puolustuksessaan. Lassi oli loppupeleissä osuvaisempi iskuillaan ja kirjasi voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Eetu Ekebomia vastaan asettui MMA Utin Eetu Pulkki, ottelu käytiin IMMAF-säännöin ja painoluokkana oli 65,8 kiloa. Ekebom hyökkäsi vahvasti lyönneillään ja Pulkki tyytyi puolustamaan ja hakemaan alasvientejä. Ekebom oli heitti vastustajansa sylipainista näyttävästi mattoon ja jatkoi toisessa erässä siitä mihin avauserässä jäi. Pulkki pääsi kuitenkin seinätilanteesta selkään ja haki kuristustaan kohdilleen. Espoolainen ravisteli kuitenkin itsensä päällimmäiseksi ja löi sivusidonnasta näyttävästi toisen erän keskeytysvoiton ajassa 2 minuuttia ja 58 sekuntia.

Badou Faal kohtasi Combat Societyn Victor Tuomaisen 83,9 kilon sarjassa IMMAF-säännöin. Molemmat osoittautuivat sähäköiksi pystyottelussa, mutta Badou oli hieman nopeampi ja kirjasi vastustajaansa enemmän merkittäviä osumia nimiinsä. Kummallakin ottelijalla oli hetkensä, espoolainen jäi kertaalleen alle, mutta nousi hienosti ylös ja esitti myös näyttävän alasviennin. Badou Faal kävi kaiken kaikkiaan hienon ottelun ja voitti ansaitusti kaikin tuomariäänin.

Sara Nurmi nousi ylempään sarjaan saadakseen ottelun ja kohtasi isäntäseuran Viivi Hakkisen IMMAF-säännöin 56,7 kilon sarjassa. Sara otteli hienosti avauserässä, osui lyönneillä ja potkuillaan sekä puolusti vastustajansa kaatoyrityksen menestyksekkäästi. Nurmi jatkoi toisessa erässä hyvällä liikkeellä, mutta Hakkinen vei ottelun häkkiä vasten ja kiipesi espoolaisen selkään. Sara Nurmi puolusti ensimmäisen kuristusyrityksen, mutta joutui kuitenkin hetkeä myöhemmin tapattamaan Viivin uuteen takakuristukseen.

Espoon Kehähaiden valmentajina Helsingin-turneella ahersivat Janne Elonen-Kulmala, Abdul Hussein ja Janika Antinmaa.