Hautaniemi iski kultakantaan Somerolla

Aleksi, Pasi ja Tiia-Mari saivat hyvää kisakokemusta Somerolta

Espoon Kehähait osallistui kolmen pugilistin voimin Someron Voiman nyrkkeilykilpailuihin lauantaina 3. joulukuuta. Nuorattuun neliöön nousivat Tiia-Mari Rantakylä, Pasi Räsänen ja Aleksi Hautaniemi. Kilpailut toimivat Tiia-Marille ja Pasille hyvinä kenraaliharjoituksina SM-kilpailuja silmällä pitäen, kun molemmat kohtasivat sarjojensa ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden edustajat.

Tiia-Mari Rantakylä nousi kehään ensimmäisenä Kehähaiden ottelijoista ja sai naisten 57-kiloisissa vastaansa moninkertaisen SM-ykkösen Jonna Hakkaraisen. Jonna otteli liikkuvaisesti, mutta Tiia-Mari nosti tempoa matsin edessä ja kirjasi päätöserän nimiinsä. Hakkarainen vei kuitenkin pistevoiton itselleen kahden ensimmäisen erän turvin.

Pasi Räsänen otti yli 92-kiloisten miesten sarjassa mittaa SM-kultamitalisti Danil Rantasesta. Molemmat nyrkkeilivät tarkasti ja ottelu käytiinkin pitkälti tasaisissa merkeissä. Selkeästi kokeneempi tamperelainen oli kuitenkin hieman terävämpi rytminvaihdoissaan ja kirjasi täyden ajan päätteeksi voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Viimeisenä Kehähaiden ottelijana estradille asteli 17-vuotias A-juniori Aleksi Hautaniemi, joka kohtasi alle 67 kilon sarjassa Ylä-Tikkurilan Kipinän Karl Kivimurrun. Vantaalainen kävi päälle terrierin lailla, mutta pidempi Hautaniemi piti päänsä kylmänä ja rytmitti hyökkäyksensä maltillisesti. Kivimurru sai toisessa erässä varoituksen puskemisesta, mutta tasaisen taiston voitto olisi ilman sitäkin matkannut Espooseen. Hautaniemi voitti tuomariäänin 4-0.

Espoon Kehähaiden valmentajina Someron-turneella ahersivat Petteri Maunu ja Mikko Rupponen.