Sami Himanen voitti hopeaa Liettuan avoimissa

Sami Himanen voitti hopeaa vapaaottelun Liettuan avoimissa mestaruuskilpailuissa

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna kolmen vapaaottelijan voimin Liettuan avoimiin mestaruuskilpailuihin. Liettuan Šiauliaiin matkasivat Sami Himanen, Iris Nihti ja Sara Nurmi. Iris ja Sara eivät valitettavasti saaneet vastustajia, vaikka sellaiset oli etukäteen luvattu.

Sami Himanen nousi 61,2 klon sarjasta painoluokkaa ylemmäs eli alle 65,8-kiloisiin ja kohtasi välierissä virolaisen Tokon Teamin Anatolii Chornobain. Sami hallitsi kohtaamista vahvalla painillaan ja voitti ottelun kolmannen erän takakuristuksella.

Himanen kohtasi virolaisvastuksen myös loppuottelussa, kun vastaan asettui Pärnun Egert Messek. Sami haki avauserässä kaatoa, mutta vastustaja yllätti taidokkaalla vastaheitolla, haki takakuristuksen kohdilleen ja kirjasi voiton nimiinsä. Samille kertyi Liettuasta hienosti voitettu hopeamitali sekä hyvää turnauskokemusta.