Iris Nihti voitti vapaaottelun SM-kultaa

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat iskivät SM-kilpailuista kolme mitalia

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna Helsingissä vapaaottelun SM-kilpailuihin kolmen kilpailijan voimin. Vaparihäkkiin nousivat Iris Nihti, Olari Sääsk ja Sara Nurmi.

Iris Nihti kamppaili naisten 70,3-kiloisissa ja sai loppuottelussa vastaansa vanhan treenikaverinsa Järvenpään Sisu Gymin Karoliina Hulkon. Espoolainen hallitsi pystyottelua, mutta väkivahva Hulkko pääsi sylille ja ajoi matsin omalle mukavuusalueelleen häkkipainiin. Iris puolusti hienosti ja käänsi Karoliinan välillä selkä seinää vasten ja potki polvilla keskivartaloon. Avauserän lopulla Hulkko onnistui kaadossaan, mutta Nihti puolusti hienosti.

Kaksikko jakoi toisessa erässä vahvoja osumia, mutta Nihti osui selvästi enemmän. Toisen erän loppupuolella Nihti vei vastustajansa mattoon, dominoi vahvalla mattohallinnallaan ja sai muutaman hyvän osuman perille. Päätöserä erä mentiin pystyottelun ja häkkipainin merkeissä ja Iris kirjasi merkittävimmät osumat polvillaan. Voitto ja suomenmestaruus matkasivat ansaitusti kaikin tuomariäänin Espooseen. Iris voitti nyt SM-kultaa toisena vuotena peräkkäin, tosin viime vuoden mestaruus on yhtä painoluokkaa alempaa.

Olari Sääsk sai 70,3-kiloisten välierissä vastaansa tamperelaisen MMA Team 300 Mauri-Matti Lahden. Kohtaaminen oli odotusten mukaisesti täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita teemalla “ihan mitä vaan voi tapahtua”. Kamppailu käytiin pääasiassa vauhdikkaan pystyottelun merkeissä ja osumia vaihdettiin puolin sekä toisin. Tällä kertaa tamperelainen osui enemmän ja vahvemmin, joten pistevoitto kirjattiin Mauri-Matin nimiin. Olari sai kaulaansa pronssimitalin.

Sara Nurmi otti 52,2-kiloisten välierissä mittaa MMA Seinäjoen Pia-Maria Huhtamäestä. Kyseessä oli vasta toinen vapaaottelumatsi Sara Nurmelle, joka on aiemmin kilpaillut potkunyrkkeilyssä. Sara otteli pystyssä vastustajaansa aktiivisemmin, mutta seinäjokinen selviytyi pahimmista pommeista ja hyödynsi vahvaa vapaapainitaustaansa oivallisesti. Iholle päästyään Huhtamäki väänsi ottelun mattoon ja hallitsi mattokamppailua. Saran kova työ lukkopainitreenien parissa kuitenkin näkyi ja hän laittoi matossa tiukasti hanttiin ja kampesi takaisin ylös.

Kaikki erät käytiin samalla kaavalla ja Huhtamäki vei pistevoiton nimiinsä alasvientien ja mattohallinnan ansiosta. Sara Nurmi taisteli hienosti pronssia.
- Saralta kuitenkin upea matsi ja ennen kaikkea hänen uskomaton treenimotivaationsa näkyi matsissa. Ekaan vaparimatsiin nähden oli selvää kehitystä, valmentaja Janika Antinmaa ylisti.

Espoon Kehähaiden valmentajina SM-kisoissa ahersivat Janne Elonen-Kulmala, Janika Antinmaa ja Abdul Hussein. SM-kilpailujen ottelut käytiin kansainvälisin IMMAF-säännöin. Kilpailut järjesti GB Gym ry.