Kehähait kilpaili isolla joukkueella MMA Bashissa

Espoon Kehähaiden vapaaottelijoilla oli huikeat tukijoukot lauantain kilpailuissa

Peräti yhdeksän Espoon Kehähaiden urheilijaa kilpaili lauantaina MMA Bash 23 -vapaaottelutapahtumassa Helsingissä. Kisahäkkiin nousivat Santeri Luostarinen, Aarni Ilmarinen, Theo Kolehmainen, Sam Dehghan, Olari Sääsk, Emmi Saarela, Rahman Rezai, Brandon Smerling ja Peik Aaron Raunio. Olaria lukuun ottamatta kaikki mittelivät vapaaottelun debyyttimatsinsa.

Santeri Luostarinen kohtasi 65,8-kiloisten A-junioreiden ottelussa GB Gymin vasenkätisen Rasmus Vauhkosen. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyvin tasaisia ja ottelijat vaihtoivat alapotkuja puolin ja toisin. Vauhkonen kirjasi molemmissa erissä kaadot nimiinsä, mutta Santeri pääsi nopeasti nousemaan ylös. Kolmannessa erässä helsinkiläisen kovat alapotkut osuivat kuitenkin napakasti ja ottelu päättyi tuomarin keskeytyksellä Vauhkosen hyväksi.

Aarni Ilmarinen sai A-junioreiden 65,8-kiloisissa vastaansa GB Gymin pitkänhuiskean Olli Liljeströmin. Ottelu on tasainen ja molemmat onnistuivat kaadoissaan ja nousivat myös taitavasti ylös vastustajansa alasviennin jälkeen. Olli osui loppua kohden enemmän ja vei kamppailun nimiinsä hajaäänituomiolla.

Theo Kolehmainen kohtasi 77,1-kiloisissa IMMAF-säännöin GB Gymin maajoukkueottelija Timi Leskisen. Theo osui vahvasti pystyssä, joten Timi hakeutui painiin. Theo hävisi hitusen peliminuutteja mattopainissa, vaikka painikin hienosti alta pois. Kolehmainen otteli hyvällä itseluottamuksella kokemuserosta huolimatta, mutta pistevoitto kirjattiin Leskisen nimiin lopetusyritysten ja mattokontrollin ansiosta.

Sam Dehghan otti A-junioreiden 65,8-kiloisissa mittaa GB Gymin Rasmus Vauhkosesta. Sam nosti tarkoituksetta lyönnin päähän heti ensimmäisen iskujenvaihdossa ja häkkituomari antoi hänelle laittomasta tekniikasta miinuspisteen. Sen jälkeen Dehghan kaatoi Vauhkosen, otti selän ja haki voiton ensimmäisessä erän takakuristuksella.

Olari Sääsk sai 70,3-kiloisissa vastaansa Finnfighters’ Gymin Hlynur Torfi Runarsonin. Parivaljakko viihtyi hetken pystyssä, kunnes turkulainen vei ottelun mattoon. Runarson oli mattopelissä etevämpi ja vei voiton nimiinsä takakuristuksella ajassa 2.30.

Emmi Saarela otti 56,7-kiloisten painoluokassa mittaa Finnfighters’ Gymin Ida Pauliina Laineesta. Laine vei ottelun kiireellä mattoon ja jakoi pahaa mieltä mountista, kunnes kaivoi lopetuksen takakuristuksella ajassa 2.58.

Rahman Rezaita vaastaan asettui 73-kiloisten kamppailussa GB Gymin Ville Karvinen. Kaksikko otti toisistaan mittaa vauhdikkaalla ristiinlyömisellä ja tuima taisto päättyi helsinkiläisen eduksi keskeytyksellä ensimmäisessä erässä.

Brandon Smerling kohtasi 77,1-kiloisissa Loop Martial Artsin Tommi Heikkisen. Brandon painosti ja löi hyvin pystyssä, mutta Heikkinen sai vietyä espoolaisen tonttiin. Smerling puolusti onnistuneesti usean lopetusyrityksen, mutta joutui lopulta taputtamaan takakuristukseen.

Peik Aaron Raunio otti A-junioreiden 77,1-kiloisissa mittaa Viron Krekor Paimersista. Ottelussa nähtiin vauhdikkaita lyöntienvaihtoja ja alapotkuja, mutta harmittavasti Peik diskattiin päätöserässä päähän kohdistuneen lyönnin takia.

Sam Dehghan kohtasi päivän toisessa ottelussaan GB Gymin Olli Liljeströmin. Helsinkiläinen potki hyvin, mutta Sam viljeli lyöntejä aktiivisesti ja vei ottelun mattoon niin avauserässä kuin toisessakin erässä. Kolmannessa erässä miteltiin ensin paremmuudesta pystypainissa ja loppuerä meni espoolaiskomennossa matossa. Dehghan voitti ottelun kaikin tuomariäänin ja valittiin lopulta myös koko kisojen parhaaksi ottelijaksi.

Espoon Kehähaiden kulma-avustajina ahersivat Janika Antinmaa, Abdul Hussein ja Janne Elonen-Kulmala.