Tatu otti Euroopanmestarista mittaa World Cupissa

Tatu Maunu kamppaili mallikkaasti Unkarin World Cupissa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu potkunyrkkeili 16.-19. syyskuuta Unkarin World Cupissa Budapestissa. Tatu kilpaili Full Contactin 63.5-kiloisissa ja kyseessä oli 18-vuotiaan ensimmäinen World Cup aikuisten sarjassa.

Tatu Maunu sai heti puolivälieräottelussaan vastaansa maailmanlistan ranking-ykkösen, saksalaisen hallitsevan Euroopanmestarin Eugen Illin. Pitkä ottelutauko näkyi hieman ottelun alussa, kun saksalainen oli terävämpi ja vei erän nimiinsä. Tatu lähtikin toiseen erään herkemmällä jalalla, haastoi Eugenia ahnaasti ja se näkyi myös tasaisen erän tuloksessa, kun yksi kolmesta arvostelutuomarista kirjasi erävoiton Espooseen ja yksi kirjasi erän tasan. Myös kolmas erä oli tasainen, mutta Ill voitti päätöserän niukasti ja kirjasi otteluvoiton kaikin tuomariäänin 3-0.

Tatu Maunu ei olisi voinut saada juurikaan kovempaa vastustajaa ensimmäisessä potkunyrkkeilyn aikuisten turnauksessaan ja siihen nähden ottelun kulkuun voi olla vähintäänkin tyytyväinen. Ja etenkin kun huomioi, että Eugen Ill vei sarjan nimiinsä murjomalla vastustajansa kovalla kädellä niin välierissä kuin loppuottelussakin. Saksalainen voitti välierissä Puolan Sebastian Samiłan ja kukisti loppuottelussa Uzbekistanin Kobiljon Rakhimovin, iskien molemmat luvunlaskuihin. Tatu laittoi sarjavoittajan koko turnauksessa tiukimmalle, vaikka jäikin arpaonnen myötä mitalitta.