Kehähaille kultaa ja hopeaa potkunyrkkeilyn SM-kilpailuista

Cassandra Franck (oik) sijoittui hopealle ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissaan

Espoon Kehähait osallistui kahden kilpailijan voimin 21.-22. elokuuta järjestämiinsä potkunyrkkeilyn SM-kilpailuihin Suomen Kamppailuopistolla. Seuran värejä edustivat Cassandra Franck ja Tatu Maunu.

Cassandra pääsi naisten Full Contactin 65-kiloisissa hallitsevana nuorten Suomen mestarina vapaa-arvalla suoraan finaaliin. Espoolainen kohtasi loppuottelussa NHB Iisalmen Ira Väänäsen, joka oli välierissä päihittänyt seinäjokisen vastustajansa kaikin tuomariäänin. Loppuottelun ensimmäinen erä päätyi tasapisteisiin, mutta iisalmelainen oli hieman osuvampi kahdessa viimeisessä erässä ja vei finaalin sekä mestaruuden nimiinsä ansaitulla pistevoitolla. Cassandran rikkonainen harjoittelu näkyi fyysisessä suorituskyvyssä, kun valtaosa tämän vuoden harjoituksista oli jäänyt väliin ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisten ja kesätöiden myötä. Kyseessä oli kuitenkin vasta ensimmäinen tappio nuorelle lupaukselle, joten hopea ei ole häpeä.

Tatu Maunu jäi harmittavasti kokonaan ilman vastustajaa, kun Full Contactin 63,5-kiloisiin ei ilmaantunut ketään muuta. SM-kilpailuissa jaetaan mestaruus ilman vastustajia jääneille urheilijoille vain, jos he ovat saavuttaneet kahden edellisen vuoden sisään mitalin World Cupissa tai EM- tai MM-kilpailuissa, joten Tatu vei sarjan nimiinsä viime vuoden World Cup -voittonsa myötä.

Potkunyrkkeilyn Suomen mestaruuksista oli alunperin tarkoitus mitellä Leppävaaran palloiluhallissa, mutta kisapaikka vaihtui koronarajoitusten takia viime tingassa Suomen Kamppailuopistoon. Yleisöä päästettiin paikalle vain kourallinen, kun lähtökohtaisesti jokaisella osallistuvalla seuralla oli käytössään kahden lipun kiintiö. Tapahtumassa oli maskipakko kaikilla muilla paitsi kilpailijoilla ottelunsa ja lämmittelynsä ajan. Espoon Kehähaiden talkooväki suoriutui tapahtumajärjestelyistä hienosti.