Janikalle voitto vapaaottelun EM-kilpailuissa

Janika Antinmaa kukisti avausottelussaan espanjalaisvastustajansa

Peräti neljä Espoon Kehähaiden vapaaottelijaa kamppaili EM-kilpailuissa Venäjän Kazanissa 15.-20. elokuuta. Janika Antinmaa iski naisten 56.7-kiloisten sarjassa, ja Max Hynninen, Ilias Laguir sekä Omar Tugarev puolestaan osallistuivat alle 20-vuotiaiden sarjoihin.

Janika Antinmaa kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Espanjan Cristina Gallegon, joka tiedettiin BJJ-mustavöisenä taitavaksi matto-ottelijaksi. Janika liikkui hyvin pystyssä ja kirjasi vahvoja osumia nimiinsä. Yritteliäs espanjalainen pääsi lopulta kuitenkin joka erässä sylille, mutta Antinmaa sai puolustettua suurimman osan alasvientiyrityksistä, osuen samalla vahvasti lyönneillä ja polvipotkuillaan. Kolmennessa erässä Gallego pääsi selkään, mutta espoolainen käänsi itsensä päälle ja uhkasi vastustajaansa myös kimura-lopetusotteellaan. Täysiaikainen ottelu kirjattiin lopulta Antinmaan nimiin tuomariäänin 2-1.

Janika sai toisessa ottelussaan vastaansa Venäjän Mariya Saburovan. Espoolainen esitti jälleen hyvää pystyliikettä ja paini väkevästi matossa. Venäläisellä oli avauserässä hyvä giljotiiniyritys ja Janikalla puolestaan uhitteli D’Arce-kuristuksellaan. Antinmaa myös esitteli todella väkevää mattolyöntiä ja oli vähällä lyödä ottelun kesken ensimmäisen erän lopulla. Janika kaatoi Saburovan toisessa erässä ja jatkoi mattolyömistä. Venäläinen sai kuitenkin yllättäen suoran käsilukkonsa kohdilleen ja Janika joutui taputtamaan tappion merkiksi. Saburova sijoittui lopulta pronssille.

Omar Tugarev osallistui 70.8-kiloisten sarjaan ja pääsi vapaa-arvan myötä suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Venäjän Magomed Abusalamov. Venäläinen oli avausottelussaan voittanut Kazakstanin Temirlan Khalidollan. Omar satutti pari kertaa pystyssä vahvaa venäläispainijaa ja puolusti pääosan tämän alasvientiyrityksistä. Vastustaja kirjasi kuitenkin näennäistä hallintaa nimiinsä painimalla ottelua häkkiä vasten. Omar pääsi näyttämään myös omaa painiosaamistaan hienoilla rullillaan. Tasainen taisto kirjattiin kuitenkin itänaapurin nimiin. Abusalamov ylsi lopulta pronssille.

Max Hynninen selvitti 61.2-kiloisissa ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla ja kohtasi puolivälierissä Kazakstanin Salauat Kabin, joka oli avausottelussaan voittanut Venäjän Nuraliev Dzavkharalin. Max aloitti ottelun hyvällä liikkeellä, mutta Salauat ajoitti vastaiskunsa terävästi ja kehätuomari keskeytti ottelun Hynnisen menetettyä tasapainonsa avauserän iskujenvaihdossa. Kabi Salauat puolestaan kärsi välierissä tappion Tadzikistanin Otabek Rajaboville ja sijoittui täten pronssille.

Ilias Laguirin taival 65.8-kiloisissa katkesi sairastumisen myötä harmittavasti jo ennen ensimmäistä ottelua, joten Venäjän Sidik Naybarov vei avauskierroksen kamppailun nimiinsä Walk Overilla. Espoon Kehähaiden Janne Elonen-Kulmala ahersi kilpailuissa kulmamiehenä.