Eetu ja Omar kilpailivat vapaaottelun nuorten MM-häkissä

Omar ja Eetu kilpailivat ensimmäistä kertaa vapaaottelun kansainvälisissä arvokilpailuissa

Espoon Kehähaiden Eetu Ekebom ja Omar Hussein kamppailivat 30.7. – 1.8. vapaaottelun alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Bulgarian Sofiassa. Eetu osallistui 65,8-kiloisten sarjaan ja Omar kilpaili 61,2-kiloisissa.

Eetu Ekebom sai avausottelussaan vastaansa Libanonin Elie Medawarin. Ottelu alkoi Medawarin komennossa tämän onnistuessa alasviennissään heti ensimmäisen erän alussa. Eetu kuitenkin käänsi itsensä pystyyn, haki heti oman kaadon ja voitti erän hyvillä mattoiskuillaan. Ekebom jatkoi hyväksi todetulla kaavalla toisessa erässä, onnistui kaadossaan ja hallitsi matto-ottelua. Libanonilainen iski kuitenkin guardista salamannopeasti käsilukon kohdilleen ja Eetu joutui taputtamaan tappion merkiksi.

Omar Hussein sai vastaansa moninkertaisen jiujutsun maailman- ja euroopanmestarin Irlannin Alex Keoghin. Ensimmäisessä erässä ulottuva irlantilainen pysytteli kaukana terävillä etupotkuilla ja vaihteli hetken potkuja Omarin kanssa. Hussein osui muutamalla napakalla alapotkulla, jonka jälkeen Irlantilainen ajoitti espoolaisen alapotkun ja vei ottelun tonttiin. Irlantilainen oli askeleen edellä mattokamppailussa ja vei erän nimiinsä. Toisessa erässä Omar pääsi paremmin lyömään ja potkimaan, mutta Irlantilainen haki vahvan kaadon kahdesta jalasta ja otti tilannetaistelun päätteeksi sivukuristuksen, johon Omar joutui taputtamaan.

Eetu ja Omar saivat Bulgariasta hyvää kisakokemusta ja saivat tuntumaa sarjojensa kansainväliseen kärkeen. Kisareissu lisäsi varmasti harjoittelumotivaatiota ja avittaa menestymään jatkossa entistäkin paremmin.

Espoon Kehähaiden Abdul Hussein ja Veera Nykänen ahersivat Sofiassa valmentajina.