Jamba taisteli Prahassa

Janne kohtasi lauantaina Prahassa puhdaslistaisen Farid Basharatin. Kuva: Oktagon MMA

Espoon Kehähaiden ammattilaisvapaaottelija Janne “Jamba” Elonen-Kulmala kilpaili lauantaina Prahassa Oktagon MMA 26 -tapahtumassa. Jannea vastaan asettui 61,2-kiloisten kolme-eräisessä koitoksessa Englannin Farid Basharat.

Basharatin pystypeli osoittautui heti avauserässä saippuapalamaisen vaikeasti rytmitettäväksi. Painitilanteet kulkivat tasaisissa merkeissä, britin kuitenkin viedessä ne hienoisesti nimiinsä.

Espoolainen löysi vastustajansa puhelinnumeron toisessa erässä, kun suunnitelman mukaiset pitkät pystyhyökkäykset onnistuivat mallikkaasti. Erän alku kirjattiinkin Jamban nimiin. Basharat kuitenkin adaptoitui hyvin, korjasi taktiikkaansa rytmittämällä matalat kaadot espoolaisen prässäyksiin ja jakoi matoissa kiukkuisia lyöntejä.

Elonen-Kulmala lähti päätöserään takamatkalta, mutta päättäväisen itsevarmana. Vastusta onnistui kuitenkin edellisen erän tyyliin kaatojensa ajoituksessa ja sai Jannen nurin. Matossa iskettiin hurjasti ja molemmat antoivat urhoollisesti kaikkensa. Pitkän tilannetaistelun päätteeksi Janne jäi kuitenkin hyvistä esityksistään huolimatta kiinni takakuristukseen, joka päätti ottelun kolmannessa erässä ajassa 3.12.

Tapahtuma oli järjestelyiltään varsin onnistunut ja Oktagon MMA osoittautui varsin ammattimaiseksi organisaatioksi.
- Janne on ihan megajulkkis nykyään tsekeissä, yleisöpunnituksessa ja kisan jälkipressissä sai isoimmat aplodit ja kannustusjoukot. 10 000 Instagram-seuraajaakin meni viikonlopun jälkeen rikki, valmentaja ja kulmamies Mikko Rupponen kehui.

- Suosio johtui kaiketi siitä, että olen kuulemma ihan samannäköinen kuin joku paikallinen julkkiskokki, Elonen-Kulmala kevensi.

Lauantain ottelu oli korontauon takia Jannelle vuoden ensimmäinen. Hänen piti otella jo kesäkuussa Oktagon MMA:n tapahtumassa, mutta tuolloinen vastustaja tuli vaa’alle reilusti ylipainoisena ja ottelu jäi sen myötä toteutumatta.