Omar ja Iris voittivat vapaaottelun SM-kultaa

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat saalistivat 2021 SM-kisoista yhteensä neljä mitalia

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat kilpailivat Suomen mestaruuksista 3.-4. heinäkuuta Porissa. Kisahäkkiin nousivat Omar Tugarev, Naser Garban, Lasse Strömberg, Iris Nihti ja Janika Antinmaa.

Omar, Naser ja Lasse kamppailivat 70,3-kiloisten sarjassa. Lasse Strömberg kohtasi neljännesvälierissä Ahjo Training Centerin Markus Isosompin. Ottelu kääntyi tasaisen alun jälkeen espoolaisen eduksi ketjutusten pidentämisen myötä. Strömberg kamppasi keravalaisen mattoon toisessa erässä ja iski mountista TKO-voiton.

Naser Garban sai ensimmäisessä ottelussaan vastaansa MMA Team 300:n Elmo Peltosen. Espoolainen oli vastustajaansa nopeampi ja aktiivisempi, ja vei kamppailun nimiinsä vakuuttavasti kaikin tuomariäänin.

SM-kisojen arvonnoissa ei oltu poikkeuksellisesti laitettu seurakavereita eri lohkoihin, ja sen myötä Naser ja Lasse kohtasivat toisensa valitettavasti jo puolivälierissä. Naser Garban vei täysiaikaisen iskujuhlan nimiinsä tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Garban eteni voittonsa myötä välieriin, jotka hän selvitti Walk Overilla, kun vastustaja oli loukkaantunut puolivälieräottelussaan.

Omar Tugarev voitti avausottelussaan MMA Imatran Anssi Toiviaisen taidokkaasti toisen erän takakuristuksella. Tugarev hallitsi ottelua näyttävästi kaikilla osa-alueilla, vaikka Toiviainen olikin näppärä lopetusyrityksissään. Tugarev sai puolivälierissä vastaansa MMA Team 300:n Waltteri Häkkisen, hallitsi kamppailun kulkua etenkin vahvalla pystyottelullaan ja vei täyden ajan päätteeksi ottelun nimiinsä ansaitusti kaikin tuomariäänin.

Omar sai välierissä hyvän vastuksen Oulun Kickboxing Teamin Joona Kaisanlahdesta, mutta vei taiston ansaitusti nimiinsä 3-0. Loppuottelu olisi ollut Kehähaiden jäsentenvälinen, joten harjoituskaverukset päättivät ratkaista mestaruuden kivi-sakset-paperi-taistolla, jonka Omar Tugarev vei nimiinsä.

Seiskakymppiset olivatkin varsinaista Espoon Kehähaiden dominointia, kun seuran kaikki miesottelijat olivat tällä kertaa samassa painoluokassa. Omar ja Naser veivät kaksoisvoiton nimiinsä, ja kolmoisvoitto olisi ollut varsin todennäköinen ellei Lasse ja Naser olisi kohdanneet jo puolivälierissä.

Iris Nihti kohtasi 65,8-kiloisten välierissä Järvenpään Sisu Gymin MM-hopeamitalisti Jenni Kiviojan. Nihti otteli rennosti, pysyi liikkeessä ja vei kamppailun nimiinsä hyvillä ketjutuksillaan. Ottelu kesti täyden ajan ja voitto kirjattiin hyvällä työmoraalilla iskeneen Iriksen nimiin tuomariäänin 3-0.

Iris Nihti sai loppuottelussa vastaansa GB Gymin aloitteikkaan Oona Valkeisen. Tasainen avauserä käytiin pystyottelun merkeissä, mutta espoolainen sai toisessa erässä kaadettua vastustajansa syliltä, pääsi matossa hyvään positioon ja iski keskeytysvoiton räväkällä ground’n'poundillaan. Voiton myötä Iris kirkasti viime vuoden hopeamitalinsa kultaiseksi.

Janika Antinmaa kohtasi 56,7-kiloisten välierissä Loop Martial Artsin vikkelän Sonja Pohjalaisen. Antinmaa ajoi avauserässä sylille jakaen vahvoja lyöntejään ja Sonja puolestaan väläytteli takakäden lyönnillään. Janika myös kaatoi vastustajansa avauserässä, mutta tämä puikahti nopeasti takaisin ylös. Espoolainen haki toisessa erässä häkkiä vasten kaatoa, mutta Pohjalainen otti giljotiinin ja työsti sen matossa oivallisesti loppuun saakka, pakottaen Antinmaan taputtamaan. Janikan saldoksi tuli tällä kertaa SM-pronssimitali.