Eetu Ekebom voitti vapaaottelun nuorten SM-kultaa

Eetu Ekebom kirkasti SM-mitalinsa hienoilla otteillaan

Espoon Kehähaiden Eetu Ekebom kilpaili lauantaina vapaaottelun nuorten SM-kilpailuissa Keravan Ahjo Training Centerillä. Eetu osallistui A-junioreiden 65,8-kiloisten sarjaan. Ottelut käytiin kansainvälisten IMMAF-juniorisääntöjen mukaisesti 3×2 minuutin kestoisina ja isoin sääntöero aikuisiin on, että kaikki kontakti päähän on kielletty.

Ensimmäisessä matsissa Eetua vastaan asettui MMA Imatran Eemeli Penttilä. Espoolainen hallitsi kamppailua pienestä alkujännityksestä huolimassa, eikä vastustajalla ollut keinoja estää Ekebomin vahvoja alasvientejä. Myös mattohallinta meni selkeästi Eetulle ja voitto kirjattiinkin espoolaisen nimiin kaikin tuomariäänin.

Eetu sai toisessa ottelussaan vastustaansa RNC Sports Clubin Samuel Husun. Ekebom otteli avausotteluunsa nähden selkeästi rennommin, hyökkäsi tarkasti pystyssä ja jakeli hyviä osumia vastustajaansa. Espoolaisen bravuurialasviennit toimivat jälleen mainiosti, mattohallinta oli mainiota ja ground’n'pound toimi vakuuttavasti. Voitto kirjattiinkin oikeutetusti kaikin tuomariäänin Eetun nimiin.

Eetu Ekebom kohtasi finaalissa Loop Martial artin Asla Järvisen, jolle espoolainen kärsi viime vuonna tappion SM-finaalissa. Ensimmäisessä erässä Järvinen napsi hyviä osumia pystyssä ja vei erän nimiinsä. Eetu nollasi tilanteen ammattimiehen elkein ja vei seuraavat kaksi erää nimiinsä upeilla alasvienneillä ja väkivahvoilla mattolyönneillään. Ekebom voitti ottelun ja vei vuorostaan Suomen mestaruuden nimiinsä.

Eetu Ekebom palkittiin lopulta myös kisojen parhaana poikaottelijana.
- Upea turnaus Eetulta ja kehitys viime vuoden kisoista oli huikea. Eetu on ollut yksi esimerkillisimmistä treenaajista ja kova työ palkittiin, valmentaja Antinmaa summasi.

Espoon Kehähaiden valmentajina nuorten SM-kilpailuissa ahersivat Janika Antinmaa ja Janne Elonen-Kulmala.