Nyrkkeilijät hakivat kisatuntumaa

Suomenmestari Nikita Nystedt veti pidemmän korren sunnuntain salikisoissa

Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät osallistuivat sunnuntaina Helsingissä Ringside Gymillä iskettyihin salikilpailuihin neljän pugilistin voimin. Kisakehään astelivat Theo Kolehmainen, Pasi Räsänen, Tiia-Mari Rantakylä ja Yasen Ahmed. Kehähaiden nyrkkeilijät pääsivät koronapandemian takia kilpailemaan vasta ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Theo Kolehmainen haki 77-kiloisten ottelussa revanssia hallitsevasta Suomenmestarista, Kotkan Voimailijoiden Nikita Nystedtistä. Kaksikko kävi tuiman täysiaikaisen taiston, jossa molemmat ottivat miehestä mittaa kaksin käsin. Tiukka taisto päättyi täyden ajan jälkeen Nystedtin hyväksi 3-0. Ottelu tuli Kolehmaiselle tarpeeseen, sillä hänen edellinen ottelunsa oli marraskuun lopulla SM-kilpailuissa ja ruosteita oli hyvä päästä vihdoin iskemään pois.

Superraskaan sarjan Pasi Räsänen kohtasi debyyttiottelussaan Crestin Janne Helakorven. Pasi hallitsi ulottuvampana oivallisesti etäisyyttä ja hallitsi keskikehää. Ottelu oli tasainen, mutta Kehähaiden kulmassa nähtiin Räsäsen osuneen vastustajaansa enemmän ja uskottiin pistevoiton matkaavaan Espooseen. Arvostelutuomarit kuitenkin pisteyttivät ottelun kokeneemman Helakorven hyväksi hajaäänin 2-1.

Tiia-Mari Rantakylä sai 58-kiloisissa vastaansa huimasti kokeneemman Helsingin Tarmon Serwa Abdulmohammadifarin. Espoolainen hallitsi keskikehää ja laittoi sinnikkäästi hanttiin täydet kolme erää, mutta taitavampi Abdulmohammadifar napsi enemmän osumia ja vei voiton nimiinsä oikeutetusti kaikin tuomariäänin.

Yasen Ahmed kohtasi nyrkkeilyuransa toisessa ottelussaan jälleen itseään kookkaamman vastustajan, kun painoluokka vaihtui ottelupäivänä 57 kilosta 60 kiloon. Vastustajaksi asettui Helsingin Savate Clubin vuotta vanhempi debytantti Daniil Maimon. Yasen vei avauserän nimiinsä, mutta Daniil oli puolestaan osuvampi toisessa erässä. Päätöserä oli tasainen ja jakoi myös tuomareiden mielipiteet, kun ympäripyöreän ottelun voitto jäi stadiin hajaäänin 2-1.

Välillä voitetaan ja välillä saadaan kokemusta, tällä kertaa painottui jälkimmäiseen. Tästä on hyvä jatkaa. Espoon Kehähaiden koutseina ahkeroivat Petteri Maunu ja Timo Ryökäs.