Abdul Hussein huippuottelussa Bahrainissa

Abdul Hussein haastoi Mokaevia väkevästi

Espoon Kehähaiden ammattilaisvapaaottelija Abdul Hussein kilpaili torstaina 25. maaliskuuta Bahrainissa Brave CF 49 -tapahtumassa. Abbaa vastaan asettui Muhammad Mokaev, joka on suomalaisen tavoin voittanut aiemmin urallaan amatöörien euroopan- ja maailmanmestaruudet. Kamppailu käytiin 125 paunan painoluokassa eli 56,7-kiloisissa.

Mokaev tiedettiin ennakkoon erittäin taitavaksi ja dynaamiseksi ottelijaksi, olihan hän voittanut Kehähaiden Max Hynnisen toissa vuonna amatöörien MM-kisoissa. Mokaev aloittikin vahvan painiprässinsä heti ottelun alusta ja tilanteet vaihtuivat kovaan tahtiin molempien kääntäessä itsensä vuorollaan niskan päälle.

Muhammad Mokaev osoitti vaarallisuutensa myös pystyssä potkaistessaan terävästi päähän heti painitilanteen päätteeksi ja vei vauhdikkaan avauserän nimiinsä. Myös toinen erä oli aktiivista ja laadukasta ilotulitusta, mutta tällä kertaa espoolainen oli aavistuksen vastustajaansa terävämpi ja kirjasi erävoiton itselleen. Kolmieräisen kamppailun tasainen päätöserä kääntyi kuitenkin niukasti Mokaevin eduksi ja hän vei pistevoiton nimiinsä.

Husseinin ja Mokaevin välinen ottelu oli harvinaisen laadukas ja viihdyttävä, tilanteiden vaihtuessa tiukkaan tahtiin joka erässä. Ei olisi mitenkään yllättävää, jos tämä kaksikko kohtaisi toisensa tulevaisuudessa vielä uudelleen. Abban avustajana Bahrainissa ahersi Janne Elonen-Kulmala.