Ari Baktyar voitti nyrkkeilyn Suomen mestaruuden

Espoon Kehähaiden Ari Baktyar voitti kultaa, Ringside Gymin Jussi Pajuniemi sijoittui hopealle

Espoon Kehähait osallistui kolmen nuoren miehen voimin nyrkkeilyn yleisen sarjan SM-kilpailuihin viikonloppuna Rovaniemellä. Kehähaiden joukkueessa iskivät Ari Baktyar -56 kg, Tatu Maunu -60 kg ja Theo Kolehmainen -81 kg. Koko kolmikko iski ensimmäistä kertaa yleisen sarjan SM-kilpailuissa, 17-vuotiaalla Tatulla tosin oli jo kokemusta A-junioreiden SM-kisoista.

Ari “Banger” Baktyar kohtasi sunnuntaina suorassa finaalissa Ringside Gymin Jussi Pajuniemen. Baktyar piti alusta alkaen valtikan käsissään ja iski kaksin käsin osumia niin vartalosta kuin yläkerrastakin. Samalla espoolainen vältti jalkatyöllään vastustajansa vaarallisimmat hyökkäykset ja voitto matkasikin Espooseen ansaitusti kaikin tuomariäänin. Kyseessä oli Espoon Kehähaiden seurahistorian ensimmäinen nyrkkeilyn yleisen sarjan Suomen mestaruus.

Tatu Maunua vastaan asettui lauantaina välierissä Tampereen Voimailuseuran Azizullah Shirzad. Tamperelaisella oli lajitaustaa Maunua enemmän, olihan hän otellut miesten SM-tasolla jo Tatun vasta aloittaessa kisauraansa. Espoolainen haastoi hyvin ja horjuttikin päätöserässä vastustajaansa, mutta tuomarit pisteyttivät ottelun keskikehää hallinneen Shirzadin hyväksi. Tatun oli tyytyminen pronssimitaliin, mutta nuorukainen sai kuitenkin plakkariinsa tärkeää kokemusta ja ennen kaikkea tuntumaa miesten sarjaan, johon hän vuodenvaihteessa siirtyy.

Theo Kolehmainen otti perjantain puolivälierissä mittaa huomattavasti kokeneemmasta Kotkan Voimailijoiden Nikita Nystedtistä. Theo sai ahdisteltua vastustajansa köysiin useamman kerran, mutta liukasliikkeinen Nystedt selvitti tilanteet hyvällä jalkatyöllään. Kolehmainen laittoi vielä kirivaiheen päälle kolmannessa erässä, mutta pistevoitto kirjattiin kuitenkin Nikitan nimiin. Theo sijoittui puolivälierätappionsa myötä viidenneksi. Kotkalainen voitti lopulta koko sarjan, päihitettyään välierissä Varkauden Voimailuseuran Kalle Mikkosen kehätuomarin keskeytyksellä ja kukistettuaan loppuottelussa Lahden Kalevan Janne Ojapalon kaikin tuomariäänin.

Espoon Kehähaiden valmentajana SM-kisoissa ahersi Petteri Maunu. Kehähait sijoittui kahdella mitalillaan miesten mitalitaulukossa hienosti kolmanneksi. Lahden Kaleva ja Kotkan Voimailijat jakoivat ykköstilan, kun molemmat voittivat yhden kultaisen ja yhden hopeisen mitalin.