Tatu ja Antton nyrkkeilivät SM-kultaa

Antton ja Tatu iskivät taidokkaasti SM-kisoissa

Espoon Kehähaiden pugilistit iskivät kaksimiehisellä joukkueellaan täyspotin viime viikonloppuna nuorten SM-nyrkkeilyissä Vantaan Tikkurilassa. Kehähaiden väreissä iskivät Tatu Maunu ja Antton Korpas.

Tatu kohtasi A-junioreiden 60-kiloisten loppuottelussa Crestin Lauri Lehdon. Maunu otti aloitteet käsiinsä ensisekunneilta ja heilutteli tahtipuikkoa kaikki kolme erää. Tatu oli vastustajaansa taidollisesti edellä ja helsinkiläisnyrkkeilijä ei missään vaiheessa päässyt aidosti haastamaan espoolaista. Voitto kirjattiinkin Tatu Maunun hyväksi laajalla pistemarginaalilla (30:26, 30:26, 30:27, 30:24, 30:24) ja kaikin tuomariäänin. Kyseessä oli Espoon Kehähaiden seurahistorian ensimmäinen nyrkkeilyn A-junioreiden Suomen mestaruus.

Antton Korpas sai A-junioreiden 75-kiloisten välierissä vastaansa Turun Urheiluliiton Jonatan Riikosen. Korpas aloitti väkevästi ja iski osumia terävillä sarjoillaan. Ottelun tempo rauhottui kuitenkin taiston edetessä ja espoolainen napsi erävoitot yhdistämällä oivallisesti lyönnit ja liikkeen. Ottelu kesti täyden ajan ja pistevoitto kirjattiin Anttonin hyväksi selkeällä marginaalilla (30:26, 30:26, 30:25, 30:27, 30:26).

Korpas otti sarjansa loppuottelussa mittaa Turun Urheiluliiton Mikko Nokiasta. Espoolainen piti ottelun liikkeessä ja rytmitti hyökkäyksensä maltillisesti. Anttonin kurinalainen ottelutyyli ja hyvä pelisilmä toimivat voiton avaimina ja espoolainen kirjasikin kaikki erävoitot nimiinsä. Antton Korpas voitti Kehähaiden toisen SM-kullan kaikin tuomariäänin (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27).

Espoon Kehähait oli nuorten SM-nyrkkeilyjen A-poikien paras seura kahdella kultamitalillaan. Kehähaiden nyrkkeilyvalmentaja Petteri Maunu ahersi Anttonin ja Tatun kulmamiehenä.

SM-kilpailut iskettiin Trio Sport Centerissä ja järjestelyistä vastasi Ylä-Tikkurilan Kipinä Petri Kanasen johdolla. Tapahtumassa oli panostettu näyttävyyteen valojen ja savujen avulla. Lisäksi lauantain ja sunnuntain kuulutukset olivat parasta A-luokkaa, kun mikin takaa löytyi Kenny Stålhammar.