Kehähaille kaksi sarjavoittoa Kultahansikas-turnauksesta

Kehätuomari Harri Juutilainen nosti espoolaisen käden ilmaan voiton merkiksi

Espoon Kehähait osallistui kahden nyrkkeilijän voimin viikonlopun junioreiden Kultahansikas-turnaukseen. Kehähaiden joukkueeseen kuuluivat kilpailijat Tatu Maunu ja Antton Korpas sekä valmentaja Petteri Maunu.

Tatu Maunu iski A-junioreiden 60-kiloisissa ja kohtasi loppuottelussa Tampereen Voimailuseuran Bogdan Aliamovin. Kotikehässään iskenyt pirkanmaalainen on sarjan hallitsevan Suomen-mestari sekä kyseisen sarjan viimevuotinen Kultahansikas-turnauksen kultamitalisti. Tatu puolestaan voitti viime vuonna Kultahansikas-turnauksen 56-kiloisten sarjan ja nousi painoluokkaa ylemmäs vuodenvaihteessa. Kyseessä olikin aiemmin eri sarjoissa nyrkkeilleiden nuorukaisten ensimmäinen kohtaaminen kisakehässä. Aliamov aloitti terävästi, mutta Maunu iski paremmalla työmoraalilla läpi ottelun ja vei pistevoiton ansaitusti nimiinsä. Sarjan kolmas osanottaja Daniil Korneev joutui perumaan osallistumisensa viime hetkellä sairastumisen takia.

Antton Korpas osallistui A-junioreiden 75-kiloisiin, johon oli ilmoittautunut hänen lisäkseen kaksi muutakin nyrkkeilijää. Taito Långström ja Mikko Nokia jäivät valitettavasti loppumetreillä pois kisoista, joten Antton sai kultamitalinsa kumartamalla. Espoolainen sai kuitenkin kisojen yhteyteen hyvät sparrit Suomen tämän hetken raskaansarjan ykkösrankatun Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Niemen kanssa.

Tämänvuotinen Kultahansikas-turnaus iskettiin Tampereen Nääshallissa ja kilpailut isännöi Tampereen Voimailuseura. Turnaus järjestettiin koronaviruspandemian takia poikkeusjärjestelyin ja ilman yleisöä. Kilpailujen johtajana toimi menestyksekkäästi Anna Laukkanen.