Kehähait on potkunyrkkeilyn SM-kisojen menestynein seura

Espoon Kehähait saalisti SM-kisoista peräti neljä kultamitalia

Espoon Kehähait isännöi menestyksekkäästi potkunyrkkeilyn suomenmestaruuskilpailut 5.-6. syyskuuta Tapiolan Liikuntahallissa. Kehähaiden joukkueessa iskivät Tiia-Mari Rantakylä, Emmi Saarela, Cassandra Franck, Tatu Maunu, Max Hynninen, Anette Österberg, Sara Nurmi, Iris Nihti ja Volodymyr Holubiev.

Tiia-Mari Rantakylä kohtasi Full Contactin 56-kiloisten välierissä NHB Iisalmen Nea Huttusen. Huttunen piti tiukkaa pakettia, mutta espoolainen onnistui löytämään väylän vastustajansa suojauksen läpi ja iski loppuotteluun kaikin tuomariäänin. Tiia-Mari sai finaalissa vastaansa Järvenpään Kehäkarhujen Saju Saarelaisen, joka kävi hanakasti päälle alusta alkaen. Saarelainen vei avauserän nimiinsä, mutta Rantakylä laittoi toisesta erästä alkaen isomman vaihteen silmään ja kiri hajaäänivoittoon tuomariäänin 2-1. Tiialle kultaa!

Emmi Saarela sai K1 56-kiloisten finaalissa vastaansa Kickboxing Teamin Krista Skantzin. Emmi otteli taidokkaasti ja hallitsi niin etäisyyttä kuin ottelutempoakin. Saarela vei värikkään ottelun kaikki erät nimiinsä ja napsi osumia niin lyönneillä, potkuilla kuin polvipotkuillakin. Voitto jäikin kotikehän ottelijalle ansaitusti kaikin tuomariäänin ja Emmille kultaa!

Cassandra Franck otti A-junioreiden K1 60-kiloisten välierissä mittaa itseään kokeneemmasta Kurikan Ryhdin Viivi Vuorisesta. Espoolainen oli vastustajaansa pidempi ja napsi osumia suoria lyönneillään. Myös potkut löysivät hienosti perille ja voitto jäikin Espooseen ansaitusti kaikin tuomariäänin 3-0. Loppuottelussa Franck sai vastaansa Lahden Kamppailulajikeskuksen Solja-Linnea Holmlundin. Cassandran aseena oli tuttuun tapaan suorat lyönnit ja oivallisesti ajoitetut potkut. Espoolainen vei ottelun nimiinsä 3-0 ja sai kaulalleen kultaisen mitalin.

Tatu Maunu ei saanut A-junioreiden Full Contactin 60-kiloisiin haastajaa, mutta sai SM-kullan kansainvälisesti menestyneiden ottelijoiden säännön perusteella. Suomenmestaruutta ei nimittäin lähtökohtaisesti myönnetä kumartamalla ja poikkeuksen tekevät ainoastaan ottelijat, jotka ovat osoittaneet tasonsa sijoittumalla kahden vuoden sisään kyseisessä ottelumuodossa mitaleille MM- tai EM-kisoissa tai World Cupissa. Tatu pääsi kuitenkin ottelemaan superfightissa, jossa vastaan asettui Combat Academy of Finlandin Sami Alkhalaf, jolla syyrialaisena ei ollut varsinaisiin SM-kisoihin oikeuttavaa Suomen kansalaisuutta. Maunu vei hyvätasoisen kamppailun nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Max Hynninen kilpaili A-junioreiden K1 63,5-kiloisissa ja sai suorassa finaalissa vastaansa Kickboxing Teamin Jonne Kahman. Hynninen haastoi väkevästi oululaista vastustajaansa ja haki ahnaasti voittoa viime hetkille saakka. Kahma oli kuitenkin potkunyrkkeilijänä kokeneempi ja osasi hakea terävillä kuittauksillaan voittoon tarvittavat osumat ja vei pistevoiton nimiinsä. Max sijoitui hopealle.

Anette Österberg kohtasi K1 60-kiloisten puolivälierissä Jyväskylän Jigotain Sari Ruuskan. Anette hallitsi ottelua liikkellä ja hyvin ajoitetuilla iskuillaan vieden ottelun nimiinsä selkeästi kaikin tuomariäänin 3-0. Österberg sai välierissä vastaansa rajusti päälle käyneen NHB Iisalmen Oona Valkeisen. Anette Österberg liikkui ja napsi osumia vastaiskuillaan, mutta aggressivinen Valkeinen iski loppuotteluun hajaäänin 2-1. Anettelle pronssia.

Sara Nurmi iski K1 52-kiloisissa ja sai puolivälierissä vastaansa Helsinki Thai-boxing Clubin Hanna-Kaisa Kämpin. Ottelu oli kovatempoinen ja Nurmi iski terhakasti, mutta aktiivinen helsinkiläinen vei koitoksen nimiinsä hajaäänin 2-1 jättäen Saran tällä kertaa ilman mitalia.

Iris Nihti otti K1 65-kiloisten välierissä mittaa Helsinki Thai-boxing Clubin Jenni Karsikosta. Iris esitti oivallisia hyökkäyksiä, mutta helsinkiläinen sai haettua voittopisteet potkuillaan. Nihti sai hyvistä otteistaan huolimatta tyytyä pronssimitaliin.

Kehähaiden ukrainalaisturkulaisella vahvistuksella Volodymyr Holubievilla ei ole Suomen kansalaisuutta, mutta hän otteli superfightissa NHB Iisalmen Mikko Hyväristä vastaan Full Contactin 75-kiloisissa. Hyvärinen oli hieman osuvaisempi avauserässä ja Holubiev puolestaan vei päätöserän vakuuttavasti nimiinsä. Toinen erä oli ratkaiseva ja siinä tuomareiden näkemykset erosivat toisistaan. Espoolaisten kehäkulmassa odotettiin Volodymirin käden nousevan voiton merkiksi, mutta tällä kertaa plakkariin jäikin hajaäänitappio.

Espoon Kehähaiden enemmänkin vapaaottelijana kunnostautunut Omar Tugarev edusti näissä kilpailuissa MMA Lappeenrantaa, hän nimittäin opiskelee Lappeenrannassa ja on sukkuloinut viime vuodet kahden kaupungin välillä. Omar kilpaili A-junioreiden K1 71-kiloisissa ja voitti välierissä keravalaisen Ahjo Training Centerin Jaakko Haanpään kaikin tuomariäänin. Loppuottelussa Tugarev voitti puolestaan NHB Iisalmen Cristian Heikkilän tuomariäänin 3-0 ja vei sarjavoiton vakuuttavasti nimiinsä.

Espoon Kehähait oli neljällä sarjavoitollaan ja seitsemällä mitalillaan peräti koko SM-kilpailujen menestynein seura. Kehähaiden koutseina ahersivat Petteri Maunu, Abdul Hussein ja Jaakko Dahlbacka. Kisajärjestelyt saivat erityiskiitosta ja siitä kuuluu kunnia Espoon Kehähaiden reippaalle talkooväelle. Iso kiitos!