Kehähaille kolme kultaa vapaaottelun SM-kisoista

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat esiintyivät SM-kisoissa vakuuttavasti

Espoon Kehähait oli aikuisten sarjojen paras seura vapaaottelun SM-kilpailuissa. Suomenmestaruuksista ratkottiin Ahjo Fighting Centerillä Keravalla 15.-16. elokuuta. Espoon Kehähait osallistui SM-kisohin kymmenen kilpailijan joukkueella.

Ilias Laquir olisi ikänsä puolesta päässyt vielä junioreihin, mutta sai erikoisluvan otella aikuisissa. Ilias eteni 65,8-kiloisissa voitosta voittoon ja palkittiin lopulta aikuisten sarjojen parhaana. Espoolainen esitti kaikissa kolmessa ottelussaan aggressiivista ja taitavaa pystyottelua sekä tuhoisia mattolyöntejä. Ilias voitti avausottelussaan MMA Team 300 Verneri Hakkisen ja kukisti välierissä Finnfighters’ Gymin Mohammad Alin. Loppuottelussa Laguir päihitti Crestin Joona Hannulan vieden suomenmestaruuden nimiinsä.

Max Hynninen kamppaili 61,2-kiloisissa ja esitti painostavaa ja monipuolista vapaaottelua yhdistäen lyöntejä, kaatoja, potkuja ja sulavaa lopetuspeliä. Max voitti välierissä Loop Martial Artsin Mikael Toivolan kimura-käsilukolla ja kukisti loppuottelussa Kickboxing Team Oulun Santeri Oikarisen americana-käsilukolla. Maailmanluokan otteet johdattivat Maxin SM-kultaan.

Nikita Talja kohtasi miesten 56,7-kiloisten loppuottelussa Kickboxing Team Oulun Alireza Aholamin. Avauserä oli ympäripyöreä ja kahden seuraavan erän voitot menivät ristiin, joten jännitysnäytelmä päättyi täyden ajan jälkeen ratkaisemattomaan. Mestaruus ratkottiin lisäerällä, jossa Nikita onnistui alasviennissä ja mattokontrollissa vieden ottelun ja mestaruuden ansaitusti nimiinsä.

Iris Nihti otti naisten 65,8-kiloisten finaalissa mittaa Kickboxing Team Oulun Elisa Koivupuusta. Ottelu käytiin pystyssä, Iriksen liikkuessa alta pois vastaiskuihin panostaen. Täysiaikainen ottelu oli erittäin tasainen, mutta päätyi enemmän painostaneen Koivupuun hyväksi hajaäänin. Iriksen saldoksi tuli hopeaa.

Badou Faal iski 83,9-kiloisissa ja kohtasi välierissä Jyväskylän Fight Clubin Rene Katajalaakson. Badou hallitsi etäisyyttä hyvin ja iski vahvoja vartalo-osumia. Toisessa erässä espoolaisen kaatoyritys päättyi kuitenkin keski-suomalaisen suorittamaan giljotiinikuristukseen. Faal sijoittui pronssille.

Eetu Ekebom osallistui A-junioreiden 61,2-kiloisiin ja sai vastaansa Loop Martial Artsin Asla Järvisen. Pystyottelu oli tasaista ja Eetu kontrolloi matossa päältä. Asla puolestaan yritti alta aktiivisesti lopetuksia. Ottelu päätyi lopulta hajaäänin Järvisen hyväksi. Eetu sai kaulaansa hopeisen mitalin.

Ivan Winter kamppaili 70,3-kiloisten sarjassa ja sai neljännesvälierissä vastaansa Sisu Gymin Joonas Toivolan. Ivan esitti onnistuneita lyöntisarjoja ja osui painavasti. Toivola pääsi kuitenkin painitilanteesta kipuamaan Winterin selkään ja kaivoi voiton takakuristuksellaan.

Myös Omar Tugarev osallistui 70,3 kilon sarjaan ja voitti neljännesvälierissä MMA Team 300 Mauri-Matti Lahden. Tugarev esitti tarkkaa ja painostavaa pystyottelua sekä vahvaa häkkipainia. Omar kärsi puolivälierissä mielipiteitä jakaneen hajaäänitappion RNC Sport Clubin Eemil Kurhelalle.

Hussein Al-Zankanah sai 65,8-kiloisten puolivälierissä vastaansa Crestin Joona Hannulan. Hussein esitti hienoa päänliiketta ja päättäväisiä lyöntejä sekä kaatoja. Viimeisessä erässä espoolainen päätyi kuitenkin vastustajansa giljotiiniin. Tappiosta huolimatta ottelu kulki hienosti.

Myös Robin Abdulhamed otteli 65,8-kiloisissa ja kohtasi puolivälierissä Finnfighters’ Gymin Mohammad Alin. Pystyottelu oli tasaista ja tarkkaa tilannetaistelua. Kovakuntoinen turkulainen jaksoi kiristää ruuvia Robinia enemmän ja vei voiton lopulta nimiinsä keskeytyksellä.

Espoon Kehähaiden koutseina SM-kilpailuissa ahersivat Abdul Hussein, Janika Antinmaa, Janne Elonen-Kulmala ja Mikko Rupponen.