Kehähaille täyspotti TUL-turnauksesta

Alfred (vas) ja Tatu voittivat itseään selkeästi kokeneemmat vastustajat

Espoon Kehähaiden urheilijat esiintyivät menestyksekkäästi viikonloppuna Lahdessa isketyssä nyrkkeilyn junioreiden TUL-turnauksessa. Kehähaiden lippua pitivät korkealla Tatu Maunu, Antton Korpas ja Alfred Hoxha.

Tatu Maunu sai lauantaina A-junioreiden 60-kiloisten välierissä vastaansa Ylä-Tikkurilan Kipinän Tuomas Alangon. Tatu nousi nyt ensimmäistä kertaa 60-kiloisiin ja vastustaja oli hieman häntä isompi sekä selkeästi kokeneempi. Maunu otteli kuitenkin ennakkoluulottomasti ja ottelusta muodostuikin varsin tasainen jännitysnäytelmä. Espoolainen oli hivenen vastustajaansa tarkempi vieden avaus- ja päätöserät nimiinsä. Ottelu päättyi lopulta Tatu Maunun voittoon hajaäänin.

Tatu kohtasi sunnuntain loppuottelussa Järvenpään Väkevä Boxing Teamin Valtteri Heiskasen, joka oli lauantain välierässään päihittänyt Ringside Gymin Jussi Pajuniemen. Maunu nyrkkeili alusta alkaen rennosti, piti ottelun liikkeessä ja hyökkäsi kaksin käsin eri kulmista. Tatu Maunu vältti vastustajansa pahimmat iskut oivallisella jalkatyöllä ja taidokkailla väistöillään. Voitto matkasikin Espooseen kaikin tuomariäänin.

Alfred Hoxha kamppaili C-junioreiden 42-kiloisten sarjassa, johon osallistui yhteensä kolme nyrkkeilijää. Hoxha arvottiin suoraan finaaliin ja sarjan välierän voitti ikäisekseen erittäin kokenut Turun Urheiluliiton Hussein Haidari. Loppuottelussa oli revanssin henkeä, kun Alfred kärsi viime vuoden keväällä uransa toisessa ottelussaan pistetappion Husseinille. Ottelun avaus- ja päätöserä olivat erittäin tasaisia, mutta espoolainen onnistui toisessa erässä hienosti irtiotoissaan ja vei erän nimiinsä kaikkien tuomareiden pisteissä. Hoxha voitti ottelun lopulta tasaisen taiston päätteeksi hajaäänituomiolla.

Kisoissa oli jonkin verran peruuntumisia kausiflunssan johdosta ja vetäytymisten myötä myös Antton Korpas jäi lopulta vaille vastustajia A-junioreiden 75-kiloisissa. Niimpä Korpas sai tällä kertaa tyytyä kultamitaliin ilman ottelua. Antton sai kuitenkin hyvää sparria lauantaina Lahden Kalevan Anton Embulajevin ja Kotkan Voimailijoiden Nikita Nystedtin kanssa.

Espoon Kehähaiden valmentajana kisareissulla ahersi Petteri Maunu.