Tatu ja Rasmus iskivät SM-mitaleille

Tatu voitti välierissä Helsingin Jussi Pajuniemen

Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät iskivät viikonloppuna kahden kilpailijan voimin A- ja B-junioreiden Suomen mestaruuksista Turussa. Espoolaisista nuorattuun neliöön nousivat Tatu Maunu A-junioreiden 56-kiloisissa ja Rasmus Hatanpää B-junioreiden 57-kiloisten sarjassa. SM-kisoihin oli kuukautta aiemmin Kultahansikasturnauksessa karsittu neljä parasta per sarja.

Tatu Maunu otti välierässä mittaa Helsingin Ringside Gymin Jussi Pajuniemestä. Tatu nyrkkeili hyvällä työmoraalilla ja iski aloitteita aktiivisesti. Pajuniemi tuli ottelun edetessä hanakasti päälle, mutta Maunu ajoitti vastaiskunsa oivallisesti. Espoolainen iski näyttäviä osumia takakädellään ja voitti ottelun ansaitusti kaikin tuomariäänin.

Maunu kohtasi sarjansa loppuottelussa Ringside Gymin Kristian Asulan. Helsinkiläinen edusti Suomea elokuussa nuorten EM-kilpailuissa, mutta Tatu yllätti hänet Kultahansikasturnauksessa hajaäänivoitollaan. Ottelusta muodostui odotusten mukaisesti tasainen jännitysnäytelmä, mutta tällä kertaa oli kokeneemman Asulan vuoro astua kehästä voittajana. Tatulle kuitenkin pistetappion myötä hienosti hopeaa heti ensimmäisistä nyrkkeilyn SM-kisoistaan.

Rasmus Hatanpää sai välierässä vastaansa Turun Jyryn Roberto Marzanin. Turkulainen hallitsi keskikehää etenkin avauserässä ja roiski spurteissa heilahduslyöntejä kotiyleisön raivoisan kannustuksen säestämänä. Rasse tyytyi nyrkkeilemään, piti liikettä ja napsi etukäden suoraa. Hatanpää lisäsi ottelun edetessä myös takakäden käyttöä ja espoolaisleirissä uumoiltiin pistevoittoa. Tuomaristo näki kuitenkin toisin ja isäntäseuran edustaja marssi loppuotteluun hajaäänivoittonsa myötä. Viime vuoden mestari Hatanpää sai tällä kertaa tyytyä pronssiin.

Espoon Kehähaiden valmentajana ja autonkuljettajana SM-kisareissulla ahersi Petteri Maunu.