Tatu ja Abdelsalam iskivät Kultahanskaturnauksen voittoon

Tatu Maunu (oik) saalisti kaksi otteluvoittoa matkalla kultamitaliin

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna nyrkkeilyn Kultahanskaturnaukseen Mikkelissä. Joukkueen koko pieneni sairastumisten myötä, mutta Kehähait osallistui kuitenkin turnaukseen peräti neljän kilpailijan voimin. Nuorattuun neliöön nousivat Tatu Maunu, Abdelsalam El Gendy, Rasmus Hatanpää ja Alfred Hoxha.

Tatu Maunu kohtasi A-junioreiden 56-kiloisten välierissä Ringside Gymin Kristian Asulan, joka edusti Suomea elokuussa nuorten EM-kilpailuissa. Altavastaajana otteluun lähtenyt espoolainen pääsi nopeasti juonesta kiinni ja aiheutti ulottuvuutensa myötä vaikeuksia vastustajalleen. Tatu liikkui kevyellä jalalla ja iski osumia etenkin suorillaan. Voitto matkasikin tasaisen taiston päätteeksi Espooseen hajaäänin 3-2.

Maunu sai loppuottelussa vastaansa Ringside Gymin Jussi Pajuniemen, joka oli omassa välierässään päihittänyt Helsingin Muhammed Contehin kaikin tuomariäänin. Molemmat ottelivat tarkasti, mutta Tatu oli kaksikosta työteliäämpi ja vei pistevoiton ansaitusti nimiinsä. Tosin yksi tuomareista asettui vastahankaan ja Maunu sai tyytyä voittoon tuomariäänin 4-1.

Abdelsalam El Gendy (vas) esiintyi suvereenisti

Abdelsalam El Gendyä vastaan asettui C-junioreiden 51-kiloisten suorassa finaalissa Porvoon Nyrkkeilyseuran Ivan Zuravel. Espoolainen hallitsi ottelua hyvällä liikkeellä ja terävillä lyönneillään. Zuravel pyrki yllättämään El Gendyn lähiottelussa, mutta Abdelsalam liikkui terävästi ja piti ottelun haluamallaan etäisyydellä. Espoolainen voittikin ottelun lopulta selkeästi kaikin tuomariäänin 3-0.

Rasmus Hatanpää sai B-junioreiden 57-kiloisten suorassa finaalissa vastakkaiseen kehänurkkaukseen Tampereen Voimailuseuran Dmitri Katajan. Tamperelainen iski aavituksen paremmalla työmoraalilla ja antoi Hatanpään viedä nimiinsä vain toisen erän. Avaus- ja päätöserä kirjattiin kuitenkin Katajan nimiin, joten espoolainen sai tyytyä pistetappion myötä hopeamitaliin.

Alfred Hoxha ei saanut omaan sarjaansa vastustajaa ja nousi painoluokkaa ylemmäs C-junioreiden 45-kiloisiin. Hoxha sai välierissä vastaansa Porvoon Nyrkkeilyseuran kokeneen Mathias Looritsin. Alfred oli vahvimmillaan erien alussa, mutta Loorits hyödynsi oivallisesti ulottuvuusetunsa erien loppua kohden ja vei voiton nimiinsä tuomariäänin 3-0. Porvoolainen voitti lopulta koko sarjan kukistaessaan loppuottelussa Helsingin Tarmon David Kayrovin.

Espoon Kehähaiden koutseina Kultahanskaturnauksessa ahersivat Petteri Maunu ja Mostafa El Gendy.