Kehähait iskivät kolme voittoa Helsingissä

Espoon Kehähait osallistui Ruskiksen Skaboihin kuuden pugilistin joukkueella

Kuusi Espoon Kehähaiden nyrkkeilijää nousi sunnuntaina Ruskiksen Skabojen kisavaa’alle. Kilpaottelun saivat Tino Saarikangas, Theo Kolehmainen, Tatu Maunu, Abdelsalam El Gendy ja Yael Oikarinen. Rasmus Hatanpää jäi sarjansa ainoaksi ja sai tyytyä sparreihin.

Tino Saarikangas kohtasi miesten 69-kiloisissa Peek-a-boo Boxingin Michael Kaspin. Tino hallitsi ottelua alusta alkaen taitonsa ja kokemusetunsa myötä ja vei kaikki erät selkeästi nimiinsä. Kehähaiden nyrkkeilijä otteli kevyillä jaloilla ja hallitsi etäisyyttä hyvällä liikkellään. Saarikangas nosti tempoa kolmannessa erässä, löysi tilaa vartalolyönneilleen ja kehätuomari keskeytti ottelun kahden luvunlaskun jälkeen. Tino palkittiin koko kisojen parhaana miesnyrkkeilijänä.

Theo Kolehmainen sai miesten 75-kiloisissa vastaansa Viipurin Nyrkkeilijöiden Tamirlan Ahilgovin. Kaksikko jakoi alusta alkaen aktiivisesti mielipahaa toisilleen ja ottelussa riittikin yllin kyllin vauhtia sekä vaarallisia tilanteita. Kolehmainen vei avauserän nimiinsä, mutta Ahilgov hallitsi toisen erän alkupuolta. Theo otti valtikan takaisin itselleen erän lopulla, eikä enää luopunut siitä. Espoolainen iski isäntäseuran ottelijan kahdesti luvunlaskuun päätöserässä ja vei selkeän pistevoiton nimiinsä.

Tatu Maunu otti A-junioreiden 56-kiloisissa mittaa BIFTin Muhhamad Contehista. Vasenkätinen helsinkiläinen kävi etenkin alussa ahnaasti päälle, mutta Maunu piti päänsä kylmänä ja napsi osumia kaksin käsin. Espoolaisen isompi kaasutankki ja parempi pelisilmä olivat voiton avaimet. Tatu kuittasi monta osumaa jälkitilanteista ja vei ottelun selkeästi nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0.

Abdelsalam El Gendy nousi ikä- ja painoluokkaa ylemmäs ja kohtasi Someron Voiman Artturi Petshujevin. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat ympäripyöreitä, mutta espoolainen vei toisen erän nimiinsä vahvojen osumiensa myötä. Ottelu päätyi lopulta hajaäänituomioon somerolaisen hyväksi.

Yael Oikarista vastaan asettui C-junioreiden 57-kiloisissa Forssan Nyrkkeilijöiden Peetu Salo. Kokeneempi forssalainen oli avaus- ja päätöserässä aktiivisempi, mutta Oikarinen oli puolestaan aloitteellisempi toisessa erässä. Salo vei tasaväkisen taiston lopulta nimiinsä tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.

Espoon Kehähaiden valmentajina Ruskiksen Skaboissa ahersivat Petteri Maunu ja Mostafa El Gendy.