Saarikangas voitti Unkarin World Cupin

Tino Saarikangas (vas) haki vahvoja osumia takakäden suorallaan ja voitti ensimmäistä kertaa urallaan Unkarin World Cupin. Kuva: Tatu Maunu

Espoon Kehähait osallistui eilen päättyneeseen potkunyrkkeilyn Unkarin World Cupiin kahden urheilijan voimin. Kehään astelivat Full Contact -otteluihin Tino Saarikangas ja Tatu Maunu.

Tino Saarikangas kamppaili miesten 67-kiloisissa ja sai välierissä vastaansa Saksan ex-maailmanmestari Kian Golpiran. Saksalainen oli selkeästi tehnyt kotiläksynsä ja oli muuttanut ottelutaktiikkaansa sitten viime kuussa Tinolle kokemansa tappion. Espoolainen johti ottelua kahden erän jälkeen, mutta kolmannessa erässä saksalainen pääsi jo johtoon. Saarikankaan raju loppukiri käänsi kuitenkin voiton loppusekunneilla ja tiukka taisto päättyi lopulta hajaäänin 2-1 Tinon hyväksi.

Saarikangasta vastaan asettui loppuottelussa tuttu kilpakumppani Norjan Truls Mathisen. Oslolainen oli jo kaksi kertaa tällä kaudella hävinnyt espoolaiselle ja oli harjoitellut varta vasten Tinon kohtaamista ajatellen. Ottelusta muodostuikin varsin tasainen jännitysnäytelmä Mathisenin hakiessa ratkaisua räjähtävillä vartalolyönneillä sekä etujalan potkuillaan. Tino puolestaan haki osumia etenkin lyönneillä ja vartalopotkuillaan. Voitto matkasi lopulta Espooseen niukasti mutta ansaitusti 3-0.

Tatu Maunu kilpaili ensimmäistä kertaa ulkomailla ja otti B-junioreiden 57-kiloisissa mittaa Ukrainan Serhii Frunzesta. Tatu oli vastustajaansa ulottuvampi, mutta vikkelä ukrainalainen oli puolestaan kokeneempi. Ottelu oli varsin tasainen, mutta Frunze otteli hieman tarkemmin ja vei ottelun nimiinsä kahden osumapisteen marginaalilla. Tatu sai ottelusta rutkasti lisäoppia sekä kaulalleen pronssisen mitalin.

Espoon Kehähaiden valmentajana reissussa ahersi Petteri Maunu. Espoon Kehähait oli Unkarin World Cupissa menestynein suomalaisseura.