Kehähaille värisuora Pirkka-turnauksesta

Abdelsalam El Gendy kukisti välierissä ruotsalaisen vastustajansa kaikin tuomariäänin

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna Tampereella kansainväliseen nyrkkeilyn Pirkka-turnaukseen kolmen pugilistin voimin. Espoolaisista kehään nousivat Abdelsalam El Gendy, Hanad Ibrahim ja Rasmus Hatanpää.

Abdelsalam El Gendy sai C-junioreiden 48-kiloisten välierissä vastaansa Ruotsin Lucas Lindahlin. Kokenut ruotsalainen olikin varsin pätevä haaste espoolaiselle. Abdelsalam liikkui hyvin, haki selkeitä osumia etukädellään ja napsi hyviä osumia myös takakädellään. Länsinaapuri ei myynyt itseään halvalla, mutta espoolainen voitti kaikki erät ja vei ottelun nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0.

Abdelsalam sai loppuottelussa vastaansa Porvoon Nyrkkeilyseuran Ivan Zuravelin. Ottelun ensimmäinen ja kolmas erä olivat melko tasaisia, mutta El Gendy vei hyvän jalkatyönsä avittamana toisen erän selkeästi nimiinsä. Jännitysnäytelmä päättyi lopulta ansaitusti Abdelsalam El Gendyn voittoon, tosin hajaäänin 2-1.

Hanad Ibrahim ei saanut B-junioreiden 50-kiloisiin vastustajaa virolaisen vetäydyttyä viime metreillä. Niimpä reipas nuori mies siirtyi sarjaa ylöspäin ja kohtasi 52-kiloisten välierissä itseään selkeästi kokeneemman Tampereen Voimailuseuran Dmitri Katajan. Isäntäseuran ottelija vei kaikki erät nimiinsä, mutta joutui päätöserässä ahtaalle espoolaisen kovan loppukirin johdosta. Kataja vei kuitenkin otteluvoiton ansaitusti nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Rasmus Hatanpää laittoi Dmitri Katajan lujille 52-kiloisten loppuottelussa. Espoolainen ei ollut kevään terveydellisten vaikeuksien myötä ihan parhaassa tikissään, mutta vei kuitenkin ensimmäisen erän nimiinsä. Toinen ja kolmas erä olivat kovin tasaisia tamperelaisen hallitessa keskikehää. Molemmat ottelivat tarkasti ja kolmen erän päätteeksi saatiinkin jännittää lopputulosta. Tiukka taisto päätyi lopulta Rassen hajaäänitappioon pistein 2-1.

Espoon Kehähaiden tämänvuotisen Pirkka-turnauksen saldoksi muodostui täysi värisuora: yksi kulta, yksi hopea ja yksi pronssi. Kehähaiden valmentajana turnauksessa toimi Petteri Maunu.