Kehähaille Junnu Cupin sarjavoitot

Tatu Maunu (oik) napsi pisteosumia suorilla lyönneillään

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu ja Anna Henriksson osallistuivat lauantaina Järvenpäässä potkunyrkkeilyn Junnu Cupiin. Kilpailut käytiin tatamilla kevytkontaktisäännöin.

Tatu Maunu kamppaili light contactin 57-kiloisissa eli ilman alapotkuja. Tatu sai suorassa finaalissa vastaansa NHB Iisalmen Tomi Piipon ja hallitsi taitavampana ottelua alusta alkaen. Savon edustaja oli espoolaista pari vuotta vanhempi, mutta oli harjoitellut vähemmän aikaa ja se näkyi ottelun kulussa. Voitto matkasikin Espooseen kolmen erän päätteeksi kaikin tuomariäänin 3-0. Tatulla olisi ollut suora finaali myös kick lightissa eli alapotkut sallivassa ottelumuodossa, mutta vastustaja luovutti ilman ottelua. Täten Maunu jäi vaille kaipaamansa turnauskokemusta, mutta sai kuitenkin kaksi kultamitalia kaulaansa.

Kick lightin 65-kiloisiin osallistuneen Anna Henrikssonin päivä oli tyly. Kisajärjestäjät sallivat osallistumisen useampaan painoluokkaan ja ottelumuotoon. Annalla olisi ollut kilpailujen loppupuolella suora finaali NHB Iisalmen Suvi Halosta vastaan, mutta tämä oli särkenyt itsensä jo kahden muun sarjan otteluissaan, eikä kyennyt enää kilpailemaan. Täten Anna sai odottaa koko pitkän päivän ja lopulta jäikin ilman ottelua, kun kultamitali ripustettiin kaulaan Walk Over -tuomiolla. Kilpailujen puuhamies Sami Savo pahoitteli tilannetta ja lupasi ottaa asiasta opikseen seuraavia kisoja järjestäessään.

Kilpailuissa oli hyvä meininki ja kyseessä oli Suomen toistaiseksi isoimmat potkunyrkkeilyn juniorikilpailut. Nuorimmat kilpailijat olivat alle 10-vuotiaita ja kisasivat point fighting -säännöin. Yli 10-vuotiaat kamppailivat kick light ja light contact -säännöillä kolmessa eri ikäluokassa. Anna ja Tatu osallistuivat 16-18-vuotiaiden sarjoihin.