Tino Saarikangas voitti Itävallan World Cupin

Tino Saarikangas (oik) voitti välierissä maailmanmestari Kian Golpiran

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas iski viikonloppuna potkunyrkkeilyn Itävallan World Cupin sarjavoiton. Full Contactin 67-kiloisissa kilpailleella Tinolla oli turnauksessa kolme ottelua.

Espoolainen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Saksan Felix Dlugoschin. Bayerin mestari kävi ärhäkästi päälle, mutta Tino vei ottelua suvereenisti. Saarikankaan ylivoimaa kuvastaa, että saksalainen sai ensimmäisen osumapisteensä vasta toisen erän lopulla. Tino voitti ottelun kaikin tuomariäänin 3-0.

Saarikankaan välieräottelussa olikin selkeästi kovempi vastus, kun vastakkaiseen kehänurkkaukseen asteli viime vuoden EM-hopeamitalisti ja vuoden 2015 maailmanmestari, Saksan Kian Golpira. Taitava saksalainen painosti sitä ärhäkämmin mitä pidemmälle ottelu eteni, mutta espoolainen piti pään kylmänä ja vei kaikki erät nimiinsä voittaen jälleen 3-0.

Tino sai loppuottelussa vastaansa norjalaisen MM-pronssimitalisti Truls Mathisenin. Väkivahva oslolainen pyrki lyömään koukkujaan lähietäisyydelle, mutta ulottuvampi espoolainen hallitsi hyvin etäisyyttä ja piti paketin tiukkana lähiottelussa. Saarikangas napsia hyviä osumia etenkin suorilla ja kiertopotkuilla ja vei hyvätasoisen ottelun nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Tino voitti nyt Itävallan World Cupin ensimmäistä kertaa miesten sarjassa. Saarikangas voitti Itävallan World Cupin myös kaksi vuotta sitten, tuolloin junioreissa ja K1-ottelumuodossa. Valmentajana oli matkassa Petteri Maunu.