Max voitti vapaaottelun SM-kultaa

Max Hynninen voitti SM-kultaa. Kuva: @AhjoTrainingCenter

Espoon Kehähait osallistui vapaaottelun SM-kisoihin viiden ottelijan voimin. Häkkiin nousivat Robin Abdulhamed, Daniel Vuolle, Naser Garban ja Max Hynninen. Ilias Laguir oli sarjansa ainoa osallistuja, joten hän jäi ilman ottelua.

Robin Abdulhamed sai 61,2-kiloisten puolivälierissä vastaansa Loop Martial Artsin Mikael Toivolan. Robin oli vahvempi pystyssä ja osui ajoittain painavasti. Espoolainen voitti kolmannen erän takakuristuksellaan.

Robin sai välierissä vastaansa edellisvuoden kilpakumppaninsa, BJJ Vaasan Karvan Ahmadin. Vaasalainen sai vahvan painitaustansa avulla Robinin selälleen joka erässä. Espoolainen hyökkäsi pystyssä hyvin, mutta ei saanut merkittäviä osumia. Abdulhamed sai toisen erän lopussa kolmiokuristuksensa melkein kohdilleen, mutta vahva vastustaja onnistui puolustamaan.
Karvan Ahmadi vei ottelun nimiinsä 3-0 ja Robin sijoittui pronssille.

Daniel Vuolle otti 65,8-kiloisissa mittaa MMA Kuopion Mika Räsäsestä. Kuopiolainen onnistui kaadoissaan joka erässä ja sai estettyä Danielin rakentelut alta, vieden ottelun nimiinsä tuomariäänin 3-0.

Naser Garban sai 65,8-kiloisten loppuottelussa vastaansa Lahden Gentain Tommi Alatalon. Garban liikkui taidokkaasti ja osui tarkemmin vastustajaansa etäisyyksiltä. Espoolainen myös puolusti onnistuneesti kaatotilanteita ja oli ajoittain pystypainissa vahvempikin. Etukäteen vahvaksi kaatajaksi tiedetyltä ja positiopainissa viihtyvältä Alatalolta nähtiin kuitenkin alasvienti joka erässä. Naser hyökkäsi lopetusyrityksin selältään ja pääsi myös muutamista tilanteista takaisin pystyyn. Näennäisellä hallinnalla Alatalolle voitto 3-0 ja Naser Garbanille hopeaa.

Max Hynninen kohtasi junioreiden 65,8-kiloisten loppuottelussa MMA Imatran Veeti Maksimaisen. Max hallitsi vauhdikasta ottelua selkeämmillä osumilla, onnistuneilla kaadoilla sekä mattokontrollillaan. Voitto ja kultamitali matkasivatkin Espooseen kaikin tuomariäänin 3-0.