Espoon Kehähaille tuplamestaruus nuorisonyrkkeilypäiviltä

Abdelsalam ja Alfred iskivät viikonloppuna ikäluokkiensa mestaruudet

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna Järvenpäässä nuorisonyrkkeilypäiville kahden pugilistin joukkueella. Mestaruuksista kamppailivat Abdelsalam “Eslam” El Gendy ja Alfred Hoxha.

Abdelsalam iski C-junioreiden 48-kiloisissa ja sai lauantain välierissä vastaansa isäntäseura Väkevä Boxing Teamin Kevin Vareksen. Eslam aloitti niin räväkästi, että kehätuomari puhalsi pelin poikki jo 45 sekunnin kohdalla ja tuomarit laskivat pisteet, kuten käytäntönä on kansallisilla C-junioreiden säännöillä. El Gendy vei ottelun ansaitusti nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Abdelsalam El Gendy otti sunnuntain loppuottelussa mittaa Tampereen Voimailuseuran kokeneesta ja taitavasta Richard Grönforsista. Pidempi tamperelainen haastoi hyvin ja vei kaikkien tuomareiden papereissa tasaisen avauserän nimiinsä. Eslam nosti kuitenkin tempoa ottelun edetessä ja löysi paikkoja naseville vastalyönneilleen. Espoolainen iski näyttävästi sekä vartaloon että yläkertaan ja vei kovatasoisen matsin nimiinsä hajaäänin 2-1.

Alfred Hoxha kohtasi C-junnujen 36-kiloisten suorassa loppuottelussa Ylihärmän Junkkareiden Miro Tuomaalan. Alfred nyrkkeili hyvällä työmoraalilla läpi ottelun ja hallitsi etäisyyttä oivallisella jalkatyöllään. Espoolainen iski monipuolisella lyöntiarsenaalilla ja ketjutti hienosti väistöt vastahyökkäyksiinsä. Tuomarit palkitsivatkin itseoikeutetusti Alfredin voittajaksi kaikin tuomariäänin 3-0.

Alfredin ja Abdelsalamin suoritusten arvoa nostaa se tosiasia, että molemmat ovat vasta ensimmäisen vuoden C-junioreita. Nyrkkeilyssähän ollaan aina kaksi vuotta yhdessä ikäluokassa. Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät olivat nyt neljättä vuotta putkeen nuorisonyrkkeilypäivien kultakannassa.

Espoon Kehähaiden kilpailijoiden kulmamiehenä ahersi Petteri Maunu. Teknisinä avustajina uurastivat Tino Saarikangas ja Omar Hussein.