Kehähait nyrkkeilivät ennätyksellisesti Rusalla

Espoon Kehähait osallistui Rusalle ennätyssuurella joukkueella

Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät osallistuivat sunnuntaina nyrkkeilyn Ruskiksen skaboihin seitsemän kilpailijan joukkueella. Nuorattuun neliöön astelivat Alfred Hoxha, Hanad Ibrahim, Rasmus Hatanpää, Tatu Maunu, Antton Korpas ja Theo Kolehmainen. Abdelsalam El Gendy ei saanut vastustajaa.

Alfred Hoxha sai D-junioreiden 36-kiloisissa vastaansa Turun Urheiluliiton Hussein Heidarin, jolla oli jo peräti 16 ottelun kokemus. Hoxhalla oli allaan vasta yksi kilpaottelu, mutta hän ei antanut sen häiritä. Alfred oli alkuun hieman hämillään vastustajansa puskevasta ottelutyylistä, mutta kamppailusta muodostui kuitenkin varsin tasainen. Heidari vei kamppailun lopulta nimiinsä tuomariäänin.

Hanad Ibrahim otti B-junioreiden 50-kiloisissa mittaa Lahden Kalevan Niklas Bromanista. Hanad rytmitti otteluaan jalkatyöllä ja vei tasaväkisen taiston kaikki erät nimiinsä. Espoolainen voitti ottelun lopulta ansaitusti kaikin tuomariäänin.

B-junioreiden hallitseva Suomen mestari Rasmus Hatanpää nousi 52-kiloisiin ja kohtasi A-junioreiden hallitsevan Suomen mestarin Jere Häqqvistin. Viipurin Nyrkkeilijöiden pugilisti oli ottelijoista fyysisempi, kuten voi kahden vuoden ikäerolla olettaakin. Rasmus laittoi hyvin kampoihin, mutta joutui taipumaan pistetappioon.

Tatu Maunu sai debyyttiottelussaan vastaansa Ringside Gymin Jussi Pajuniemen. Tatu rytmitti etukädellään A-junioreiden 56-kiloisissa käytyä kamppailua, vaikka vastustajallakin oli hetkensä. Espoolainen nyrkkeili hyvällä työmoraalilla ja vei kaikki erät nimiinsä. Tuomarit pisteyttivätkin Maunun ansaitusti voittajaksi kaikin tuomariäänin.

A-juniori Antton Korpas nousi 75-kiloisiin ja häntä vastaan asettui Helsingin Tarmon Gabriel Wogayehu. Kokemattomampi helsinkiläinen pyrki lähitilanteisiin, joissa hän välillä löikin sitomisen ja puskemisen lomassa. Korpas oli kaksikosta osuvaisempi ja voitti fyysisen kanssakäymisen ansaitusti kaikin tuomariäänin 3-0.

Theo Kolehmainen kohtasi miesten 75-kiloisissa Lahden Laakin Artem Santalaisen. Espoolainen piti keskikehän hallussaan ja paineisti vastustajaansa. Kolehmainen väisteli Santalaisen lyöntejä ja haki ensimmäisessä erässä vahvoja vartalo-osumia. Theo nosti tempoa toisessa erässä ja löi vastustajansa kahdesti luvulle. Tämän jälkeen lahtelaisen kulmasta lensikin jo pyyhe kehään, ottelun käytyä epätasaiseksi.

Espoon Kehähailla oli Ruskiksen skabojen suurin joukkue ja samalla myös seuran historian isoin joukkue nyrkkeilykilpailuissa. Kulmamiehenä urakoi Petteri Maunu, ottelijoiden lämmittelijänä ahersi Omar Hussein ja teknisenä avustajan ansioitui Tuukka Maunu.