Kare ja Nikita voittoihin Suomi MMA Cupissa

Kare Rintala onnistui vapaaotteludebyytissään

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat osallistuivat lauantaina Suomi MMA Cupiin Helsingissä viiden ottelijan voimin. Häkkiin kapusivat Said Adam, Nikita Talja, Daniel Vuolle, Kare Rintala ja Naser Garban.

Nikita Talja kohtasi Loop Mixed Martial Artsin Amin Noorin 56,7-kiloisten C-säännöin käydyssä ottelussa. Amin aloitti todella päättäväisesti ottelun ja Nikita jäi vähän telineisiin. Espoolainen onnistui kuitenkin painimaan vastustajansa häkin seinälle ja pitämään siellä hyvällä ketjutuksella. Talja onnistui myös alasviennissä ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä Nikita lisäsi vauhtia ja otti vahvemmin keskikehää haltuun ja hyökkäsi vahvoilla tekniikoillaan. Vastustaja joutui puolustautumaan, eikä saanut vastaiskuja Nikitan hyökkäyksiin. Kovan osuman ja jatkolyöntien jälkeen Nikita voitti keskeytyksellä toisessa erässä.

Kare Rintala otti kahden 77,1-kiloisen debytantin taistossa mittaa Hipkon Ivan Winteristä C-säännöin. Kare hallitsi ottelua alusta asti hyvällä liikkeellä ja oivallisilla torjunnoillaan. Espoolainen oli myös vastustajaansa tarkempi hyökkäyksissään ja osui hyvin etenkin alapotkuillaan. Karen alapotkut purivat erän loppua kohden enenevissä määrin ja espoolainen pääsi iskemään keskeytysvoiton näyttävästi jo ensimmäisessä erässä.

Said Adam sai 70,3-kiloisten C-säännöin käydyssä ottelussa vastaansa Hipkon Ville Päiväniemen. Ottelu oli vauhdikas ja nuori Said Adam ei aina onnistunut pitämään etäisyyttä, joka olisi ollut hänen pitkälle ulottuvuudelleen eduksi. Saidin alasvientien puolustaminen toimi ajoittain hienosti, mutta vastustaja oli hivenen tarkempi iskuissaan. Espoolainen joutui lopulta taipumaan pistetappioon kaikin tuomariäänin 3-0.

Daniel Vuolle ei saanut vastustajaa omaan painoluokkaansa, joten hän nousi painoluokkaa ylemmäs ja kohtasi 70,3-kiloisissa Sisu Gymin Joonas Toivolan IMMAF-säännöin. Molemmat hakivat pystyottelussa osumia, mutta vastustaja hyökkäsi vahvemmin ja sai painettua Danielin häkin seinälle. Espoolainen paini hyvin ja sai myös käännettyä vastustajaansa seinälle. Vuolle joutui kuitenkin kaadetuksi ja taisteli selältään loppuerän.

Daniel sai toisessa erässä vastustajansa peruuttamaan pystytekniikoillaan ja vei tämän jälleen seinäpainille. Kookkaampi vastustaja käänsi kuitenkin itsensä keskustaan ja sai lopulta kaadettua Danielin selälleen. Kolmannessa erässä espoolaisen voimat alkoivat jo olemaan lopussa ja lyhyen ajan jälkeen päädyttiin jälleen mattoon, josta vastustaja kaivoi lopulta darce-kuristuksen kohdilleen ja vei voiton nimiinsä.

Naser Garbania vastaan asettui 70,3-kiloisten IMMAF-säännöin käydyssä kamppailussa Loop Mixed Martial Artsin Joni Lipiäinen. Naser oli pystyottelussa vastustajaansa terävämpi ja haki hanakasti osumia. Helsinkiläisen taktiikaksi muodostui nopeasti painiminen ja ottelun mattoon vieminen. Naser Garban puolusti ajoittain vahvasti kaatoja ja onnistui myös kääntämään tilanteita edukseen. Toisessa erässä espoolainen käänsi tyylikkäästi kaatotilanteesta päälle ja mount positioon, josta hallitsi pitkään vastustajaansa.

Päättäväinen Lipiäinen käänsi kuitenkin itsensä päällimäiseksi ja uhkasi lyönnein sekä lopetuksin vielä erän lopussa. Viimeisessä erässä vastustaja onnistu jälleen kampeamaan itsensä päälle vahvaan positioon, Naserin kovasta taistelusta huolimatta. Kotihäkin ottelija vei vauhdikkaan kamppailun mattohallintansa myötä nimiinsä 3-0.