Sara Nurmi voitti Finnish Cupin

Espoon Kehähait isännöi lauantaina Tapiolan Urheiluhallilla potkunyrkkeilyn Finnish Open & Cupin. Kehähaiden ottelijoista kehään nousivat Sara Nurmi, Emmi Saarela, Minna Kivinen ja Omar Hussein. Lisäksi Tino Saarikangas oli ilmoittautunut, mutta ei saanut vastustajaa.

Sara Nurmi urakoi sekä Finnish Cupissa että kokeneempien kilpailijoiden Finnish Openissa. Sara sai Finnish Cupin 52-kiloisten K1-sarjan loppuottelussa vastaansa NHB Iisalmen Nea Huttusen. Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä iisalmelaisen haastaessa vahvoilla lyönneillään. Sara löysi kuitenkin tilaa alapotkuilleen ja napsi osumia kiihtyvään tahtiin ottelun edetessä. Kehätuomari puhalsi pelin poikki kolmannessa erässä, kun Nea oli satuttanut jalkaansa Saran potkujen seurauksena. Näin sarjavoitto jäi Espooseen ja Sara sai kaulaansa kultaisen mitalin.

Sara Nurmi (vas) haki ratkaisun alapotkuillaan

Sara Nurmi iski vielä Finnish Openin puolella ja haastoi Kickboxing Teamin kokeneempaa Heli Hannusta. Oululainen hallitsi hyvin etäisyyttä ja oli vielä liian ovela, vieden pistevoiton nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0.

Minna Kivinen nousi painoluokkaa ylemmäs yli 70-kiloisiin ja sai vastaansa Maarianhaminan Julia Johnssonin. Minna haki osumia viimeiseen saakka, mutta ei löytänyt lääkkeitä Julian ulottuvuusedulle. Ansaittu pistevoitto matkasikin Ahvenanmaalle yksimielisellä tuomareiden päätöksellä 3-0.

B-junioreissa Omar Hussein nousi myös ylempään painoluokkaan, jotta sai ottelun. Hussein kamppaili 54-kiloisissa ja sai vastaansa Kickboxing Teamin Jimi Kuisminin. Taitava espoolainen vei niukasti nimiinsä ensimmäisen erän. Toisessa erässä Omarilla kuitenkin tuotti jo vaikeuksia väistellä selvästi isomman vastustajansa hyökkäyksiä. Hussein ei enää lähtenyt kolmanteen erään ja näin sarjavoitto matkasi Kuisminin mukana Ouluun.

Emmi Saarela haastoi Finnish Openin 56-kiloisten K1-sarjan loppuottelussa Hanna-Riikka Hartikaisen. Emmi piti tempoa yllä ja haki osumia aktiivisesti. Hanniksen rutiini oli kuitenkin valttia ja hän sai iskettyä selkeimmät osumat. Emmi sai hyvästä ottelustaan huolimatta tunnustaa hallitsevan EM-pronssimitalistin vielä paremmakseen. Saarela hävisi urallaan vasta ensimmäistä kertaa, kun Hartikainen vei voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0.

Espoon Kehähaiden talkooväki sai laajalti kiitosta hyvistä järjestelyistä. Finnish Openin yhteydessä iskettiin nyt ensimmäistä kertaa vähemmän kokeneiden Finnish Cup ja konsepti sai laajalti kiitosta. Kilpailuissa oli ottelijoita Suomen lisäksi myös Ruotsista. Kilpailijoita osallitui kaikkiaan 13 seurasta ja sarjavoittoja matkasi kaikkiaan 11 eri seuraan.