Joonas Ahola voitti No-Gi SM-pronssia

Joonas Ahola (oik) voitti suvereenisti kaksi ottelua SM-kisoissa

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna brasilialaisen ju-jutsu No-Gi SM-kisoihin neljän kilpailijan voimin. Tatamille astelivat Joonas Ahola, Niko Mikanoja, Frederik Söderström ja Daniel Vuolle.

Joonas Ahola kohtasi sinivöisten 67,5-kiloisten sarjassa avausottelussaan Polar Jiu Jitsu Teamin Tanel Veskuksen. Joonas voitti ottelun pistein 8-2. Espoolainen kohtasi puolivälierissä Mikkelin Kachi-Kanin Erkki Soinin ja voitti kamppailun pistein 10-2. Joonas sai kuitenkin tunnustaa välierissä Tampereen Ju-jutsukoulun Oula Nuuttilan paremmakseen, kun tämä sai takakuristuksensa kohdilleen ajassa 0:57. Onnittelut Joonakselle pronssista!

Niko Mikanoja kamppaili valkovöisten 67,5-kiloisissa ja sai vastaansa Polar Jiu Jitsu Teamin Mohammad Alin. Ottelu alkoi tasaisella pystypainilla, josta Niko haki hienosti flying arm barin, mutta espoolaisen harmiksi tuomari keskeytti tilanteen ja kertoi tämän olleen kielletty tekniikka. Ottelu jatkui ja Niko haki alasvientiä, mutta joutuikin itse pinon alimmaksi. Mohammad haki matossa rystyskuristuksen kohdilleen ja Mikanoja taputti luovutuksen merkiksi.

Myös Daniel Vuolle osallistui valkovöisten 67,5-kiloisten sarjaan. Daniel otti mittaa Sisu Gymin Rasoul Eftekharista ja siirtyi heti kättelyssä mattoon istualteen pelaamaan avointa guaardia. Eftekhari onnistui guardin ohituksessaan ja päätyi sekunneiksi side guardiin, josta Daniel palautti half guardiin ja siitä vielä single X -positioon. Espoolainen kaatoi vastustajansa muutamaan otteeseen aina tämän noustua ja haki lopetusta nilkkalukoillaan. Myös Rasoul yritti kerran nilkkalukkoa, mutta hänkään ei saanut lopetusotetta kohdilleen. Ottelu kesti täyden ajan ja järvenpääläinen vei kamppailun nimiinsä pistein 2-0.

Frederik Söderström sai valkovöisten 61,5-kiloisten sarjassa vastaansa MMA Rovaniemen Miika-Erik Tikkasen. Frederik dominoi pystypainitilannetta, jonka jälkeen vastustaja veti espoolaisen guardiin. Söderström lähti nousemaan matosta ja tömäytti Tikkasen väärällä tavalla takaisin mattoon tasapainon menetyksen myötä, jolloin tuomari diskvalifioi espoolaisen slämmin vuoksi.