Tino Saarikangas iski potkunyrkkeilyn EM-pronssia

Tino Saarikangas päätti syksyn kisakautensa EM-pronssiin. Kuva: Juha Saurama

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas voitti pronssia potkunyrkkeilyn EM-kisoissa Slovenian Mariborissa. Tino osallistui Full Contactin 67-kiloisten sarjaan ja iski EM-kilpailuissa kaikkiaan kolme ottelua.

Saarikangas kohtasi avauskierroksella Latvian Ervins Malahovskijsin. Espoolainen nollasi onnistuneesti latvialaisen iskusarjat ja vei jokaisen erän nimiinsä. Tino esitti hienoja lyönti-potku-yhdistelmiä ja voitti ottelun ansaitusti kaikin tuomariäänin 3-0.

Tino Saarikangas sai puolivälieräkamppailussaan vastaansa Italian Enzo Maggin. Espoolainen piti ulottuvampana vastustajansa pääosin suorien päässä. Nopeakätinen italialainen pyrki lähellä ryöpyttämään osumia, mutta Tino puolusti jälleen onnistuneesti. Saarikangas oli joka erässä vastustajaansa osuvaisempi ja vei ottelun nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0.

Välierissä Tinoa vastaan asettui hallitseva euroopanmestari ja sarjan ykkössijoitettu Iurii Fedorov. Venäläinen oli odotetun hankala, mutta Saarikangas ahdisteli vastustajaansa ahnaasti. Taitava ja kokenut Fedorov oli kuitenkin kuin saippuaa ja vei ottelun nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0. Fedorov voitti lopulta kultaa, kun hän kukisti loppuottelussa saksalaisen vastustajansa kaikin tuomariäänin.

Tino Saarikangas otteli nyt ensimmäisissä miesten arvokilpailuissaan. Vasta 20-vuotiaalle ottelijalle miesten EM-pronssi on todella kova suoritus. Isot onnittelut!

Edellisestä potkunyrkkeilyn miesten arvokisamitalista ehtikin vierähtää jo viisi vuotta. Edellisen miesten arvokisamitalin iski Teppo Laine vuoden 2013 MM-pronssillaan. Tämän vuoden EM-kisoissa miehet menestyivät hyvin, sillä Tinon lisäksi suomalaisista ylsivät pronssille myös Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama ja Antti Rintanen. Akseli kamppaili Full Contactin 71-kiloissa ja Antti kilpaili Light Contactin 79-kiloisissa. Kaikki suomalaiset hävisivät sarjojensa voittajille.