Max ja Agrin voittivat Oulussa

Max, Agrin ja Dana ottelivat nasevasti Oulussa

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat osallistuivat lauantaina Oulussa Art of Fight -tapahtumaan kolmen kilpailijan voimin. Häkkiin astelivat Dana Fattah, Agrin Sadon ja Max Hynninen.

Dana Fattah sai tapahtuman pääottelussa vastaansa MMA Seinäjoen Waltteri Häkkisen. Ottelu käytiin IMMAF-säännöillä ja painorajaksi oli sovittu 72 kiloa. Dana aloitti päättäväisesti tuplasti kokeneempaa seinäjokista vastaan. Espoolainen hallitsi ensimmäistä erää selvästi ja piti keskikehän. Fattah haki osumia vahvoilla kiertopotkuilla ja puolusti taidokkaasti vastustajansa hyökkäykset.

Erän lopulla molemmat lähtivät kaatoyritykseen samanaikaisesti ja Dana loukkasi hieman silmäkulmaansa törmäyksessä. Espoolainen vei kuitenkin vastustajansa häkin seinälle ja sai painettua tämän hetkeksi mattoonkin. Aivan erän lopulla Häkkinen pääsi kääntämään itsensä hetkeksi selkään ja hyökkäämään lopetusotteella, kunnes erä päättyi.

Toinen erä alkoi avauserästä tutulla kaavalla. Dana osui painavilla potkuilla ja pakotti vastustajansa peruuttelemaan. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi Fattah lähti yrittämään alasvientiä, johon Häkkinen pääsi reagoimaan hyvin ja haki taidokkaaasti giljotiinikuristuksen kohdilleen. Fattah ei yrityksestä huolimatta päässyt enää karkaamaan ja Waltteri Häkkinen voitti toisen erän luovutusotteella.

Agrin Sadon kohtasi Oulun Kamppailuklubin Niklas Syrjän 61,2 kilon sarjassa C-säännöin. Kovatempoinen ensimmäinen erä alkoi potkujen vaihdoilla. Agrin oli hieman vahvempi pystyssä, osui käsillä terävämmin ja hallitsi keskikehää. Syrjä pyrki potkimaan etäisyydeltä ja liikkumaan häkin laidalla. Agrin hakeutui sylille ja vei vastustajaa mattoon, mutta kotikehän ottelija puolusti alasviennit, eikä suostunut jäämään maton pintaan. Agrin vei ensimmäisen erän hyvällä ketjupainilla, mutta vastustaja puolusti sitkeästi.

Toisessa erässä Agrin osui painavasti vastustajaansa, joka hakeutui painiin. Agrin oli päästä selkään, mutta vastustaja puolusti edelleen sitkeästi. Jatkotilanteessa Agrin hyökkäsi käsilukkoon päättäväisesti ja sitkeydestään huolimatta Syrjä joutui taputtamaan luovutukseksi toisessa erässä.

Max Hynninen otti 65,8-kiloisten kamppailussa IMMAF-säännöin mittaa MMA Seinäjoen Verneri Häkkisestä. Max otti keskikehän haltuun ottelun alussa ja molemmat potkivat kaukoetäisyydeltä. Hynninen potki tarkemmin ja aktiivisemmin, joten Häkkinen yritti alasvientiä. Max kävi maton pinnassa, mutta pystyi puolustamaan häkin seinällä ja nousi takasin pystyyn. Hetken painimisen ja pystyottelun jälkeen seinäjokinen sai kaadettua Hynnisen, joka lähti välittömästi, vaikeasta asennosta huolimatta, hyökkäämään kolmiokuristukseen ja onnistui kiipeämään ja kaivamaan jaloillaan kuristusotteen kohdilleen. Tuomari joutui keskeyttämään ottelun ja voitto ensimmäisen erän viimesekunneilla Max Hynniselle kolmiokuristuksella!

Espoon Kehähaiden valmentajina Oulun-reissulla ahersivat Joni Salovaara, Akram Hussein ja Abdul Hussein.