Tino Saarikangas iski Scandinavia Openin sarjavoiton

Tino Saarikangas (oik) ja valmentaja Petteri Maunu olivat tyytyväisiä Scandinavia Openin antiin

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas kilpaili lauantaina menestyksekkäästi potkunyrkkeilyn Scandinavia Openissa Oslossa. Tino osallistui kovatasoiseen Full Contactin miesten 67-kiloisten sarjaan.

Saarikangas kohtasi välieräottelussaan Puolan Rafal Nguyenin, joka sijoittui toukokuussa Unkarin World Cupissa hopealle. Puolalainen aloitti ottelun räväkästi ja haki aloitteita. Tino luki alkuun vastustajan tyyliä ja otteli nousujohteisesti. Avauserän alku meni hienokseltaan Nguyenin nimiin, mutta sen jälkeen espoolainen määräsi tahdin. Tino osui takakädellään vahvasti läpi ottelun ja vastustaja ei löytänyt siihen lääkkeitä. Tino Saarikangas osui oikea-aikaisesti myös kohokoukullaan ja veikin voiton nimiinsä ansaitusti 3-0.

Espoolainen sai loppuottelussa vastaansa hallitsevan MM-pronssimitalistin Norjan Truls Mathisenin. Kotikehän ottelija kävi alusta alkaen väkevästi päälle, mutta ei kuitenkaan yltänyt erävoittoihin yhdenkään arvostelutuomarin papereissa. Saarikangas napsi näyttäviä osumia takakädellään ja sinetöi voiton etu- ja kiertopotkuillaan. Tino myös pyyhkäisi vastustajansa hienosti ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin 3-0.

Oslon turnaus toimi valmistavana turnauksena marraskuussa Sloveniassa iskettäviä EM-kilpailuja ajatellen. Tinon molemmat Scandinavia Openin vastustajat ovat tulossa EM-kisoissa samaan sarjaan.
- Tino suoriutui kiitettävin arvosanoin molemmista otteluistaan, tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn arvokisoja, valmentaja Petteri Maunu iloitsi kisojen päätteeksi.

Scandinavia Openissa kamppaili kaikkien aikojen isoin joukkue Suomesta. Järvenpään Kehäkarhut ja NHB Iisalmi osallistuivat usean kilpailijan voimin. Jyväskylän Jigotaista osallistui Espoon Kehähaiden tapaan yksi ottelija. Seurajoukkueet tekivät tiivistä yhteistyötä läpi kisojen.