Antton Korpas iski kansainvälisen turnauksen voiton

Antton Korpas vei vakuuttavin ottein sarjavoiton nimiinsä

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna Tampereella nyrkkeilyn nuorten Pirkka-turnaukseen peräti neljän nyrkkeilijän voimin. Kehään nousivat Antton Korpas, Omar Hussein, Rasmus Hatanpää ja Abdelsalam El Gendy. Omar, Rasmus ja Abdelsalam joutuivat ottelemaan normaalia ylemmässä painoluokassa, koska eivät saaneet vastustajia omiin sarjoihinsa.

Antton osallistui Pirkka-turnaukseen jo kolmatta kertaa. Korpas voitti viime vuonna B-junioreiden 63-kiloisten sarjan ja kilpaili tällä kertaa yhtä painoluokkaa ylempänä eli B-junnujen 66-kiloisissa. Antton kohtasi lauantain välieräottelussaan Kempeleen Pyrinnön Taito Långströmin. Korpas aloitti räväkästi ja löi vastustajansa luvullekin ensimmäisessä erässä. Taito laittoi kuitenkin väkevästi kampoihin ja ottelu kesti täydet erät. Voitto matkasi kuitenkin Espooseen yksimielisellä tuomiolla.

Antton Korpas sai sunnuntain loppuottelussa vastaansa Walesin vasenkätisen Vincenzo Kyle Daviesin. Espoolainen otti alusta alkaen kamppailun haltuunsa ja rytmitti ottelua etukädellään. Korpas otteli kaikki kolme erää nousujohteisesti ja napsi osumia terävillä hyökkäyksillään. Davies päihitti Korpaksen ainoastaan painitilanteissa sitomalla tämän ajoittain tiukasti köysiä vasten. Antton Korpas vei sarjavoiton nimiinsä ansaitusti kaikin tuomariäänin.

Omar Hussein sai C-junioreiden 45-kiloisten välierissä vastaansa Venäjän Danil Sokolovin. Espoolainen nyrkkeili tuttuun tapaan nousujohteisesti ja nosti tempoa matsin edetessä. Pitkänhuiskea venäläinen aiheutti välillä vaikeuksia ulottuvuudellaan, mutta Omar kuittasi tilanteet hyvällä jalkatyöllä ja sivuväistöillään. Omar Hussein voitti ottelun kaikin tuomariäänin.

Omar Hussein voitti välierissä venäläisvastustajansa

Omar sai loppuottelussa vastaansa Porin namikan Joona Nurmen. Kokenut porilainen oli espoolaista isompi ja hyödynsi etevästi ulottuvuusetuaan. Ensimmäinen erä oli tarkka ja ympäripyöreä. Toisen erän alussa espoolaiselle laskettiin aiheettomasti lukua; Hussein kaatui tukipisteen puuttumisen myötä vastustajan lyödessä vastaan, kun espoolaisen takajalka oli ilmassa. Omar oli kuitenkin toisessa erässä hienokseltaan vastustajaansa osuvaisempi. Porilainen oli terävämpi päätöserän alkuminuutilla ja Omar puolestaan vei erän viimeisen kolmanneksen nimiinsä. Espoolaisen loppukiristä huolimatta korkeatasoisen kamppailun pistevoitto matkasi Poriin.

Rasmus Hatanpää kohtasi B-junnujen 48-kiloisten suorassa finaalissa Walesin Levi Griffithin. Vahvarakenteinen Griffith oli espoolaista lyhyempi ja hyökkäsi hanakasti omalle etäisyydelleen. Hatanpää napsi osumia pitkillä lyönneillään ja piti ottelun liikkeessä vieden ensimmäisen erän nimiinsä. Toinen erä oli jo osumien osalta tasaisempi, mutta Griffitfh sai kolmeen otteeseen leikattua espoolaisen hetkeksi köysiin. Päätöserässä Levi Griffith löi aktiivisemmin ja vei pistevoiton nimiinsä.

Abdelsalam El Gendy kohtasi 39-kiloisten vastustajien puuttuessa jo kolmatta kertaa peräkkäin Tampereen Voimailuseuran Diar Sarsenbajevin. Abdelsalam aloitti D-junioreiden 42-kiloisten suoran finaalin ensimmäinen erän tarkkaillen ja isäntäseuran ottelija oli hieman aktiivisempi. Espoolainen laittoi hurlumhein päälle toisessa erässä ja napsi näyttäviä osumia etenkin takakäden lyönneillään. Kolmas erä oli varsinaista iskujuhlaa espoolaisen ottaessa entistä enemmän keskikehää haltuunsa. Hyvätasoinen tekniikkasäännöin käyty kamppailu päättyi tamperelaisen voittoon tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.

Espoon Kehähait osallistui ennätysisolla joukkueella kovatasoiseen Pirkka-turnaukseen

Pirkka-turnaus päätti Kehähaiden nyrkkeilykauden, joka toteutui kokonaisuudessaan mainiosti. Rasmus ja Abdelsalam kilpailivat nyt vasta ensimmäistä kauttaan, mutta esiintyivät varsin mallikkaasti jo näinkin tasokkaassa turnauksessa. Omar puolestaan on kulkenut voitosta voittoon ja hävisi Pirkka-turnauksen finaalissa vasta ensimmäistä kertaa. Antton palasi SM-kisojen jälkeisen pienoisen kilpailutauon jälkeen näyttävästi kehiin turnausvoitollaan.
- Nyrkkeilijöillä on nyt vuorossa lyhyt siirtymäkausi ja sen jälkeen kuntoa lähdetään rakentamaan kohti tulevia koitoksia, summasi Espoon Kehähaiden nyrkkeilyvalmentaja Petteri Maunu.