Naaser ja Albion voittivat vapaaottelun SM-kultaa

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat saalistivat SM-kisoista kaksi kultaa ja yhden hopean

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat osallistuivat viikonloppuna Helsingissä SM-kilpailuihin neljän kilpailijan voimin. Häkkiin kapusivat Naaser Garban, Albion Ismaijli, Robin Abdulhamed ja Otto Nurminen.

Naaser Garban kamppaili A-junioreiden 65,8-kiloisten sarjassa. Naaser kohtasi lauantain välierissä Eura Fight Brothersin Ville Heinon. Espoolainen hallitsi ottelua vahvoilla potku- ja lyöntitekniikoillaan. Heino pyrki ajoittain kääntämään tilanteita itselleen terävillä jalkoihin tuloillaan, mutta Naaser Garbanin paini toimi hienosti. Garban voitti painitilanteet ja vastustajalla alkoi keinot loppumaan. Espoolaisen vahvojen osumien jälkeen päädyttiin mattoon ja Naaser kaivoi käsilukon kohdilleen toisen erän loppupuolella ja vei ottelun nimiinsä luovutusotteella.

Naaser Garban sai sunnuntain loppuottelussa vastaansa RNC Hyvinkään Tomi Puurusen. Garban hallitsi pystyottelua alusta lähtien terävillä iskuilla ja potkuillaan. Hyvinkääläinen oli takamatkalla myös painitilanteissa, jotka Naaser käänsi edukseen. Toisessa erässä vastustajan kulmasta heitettin luovutuksen merkiksi pyyhe häkkiin espoolaisen vahvan hyökkäyksen päätteeksi. Naaser Garban vei Suomen mestaruuden nimiinsä todella vakuuttavalla esityksellä.

Albion Ismaijli kohtasi A-junioreiden 77,1-kiloisten loppuottelussa Hard Knocks Helsingin Tuukka Keinäsen. Pääkaupungin edustaja oli aluksi aktiivisempi hyökkäyksissään, mutta Albion hallitsi häkin keskustaa ja sai vastustajansa peruuttamaan. Ismaijli käänsi kaadonpuolustuksesta itsensä pinon päällimmäiseksi ja hyökkäsi erän lopussa tiukasti triangelikuristusotteella, mutta Keinänen kesti sitkeästi erätaukoon saakka. Helsinkiläinen vei toisen erän nimiinsä, mutta päätöserässä Albion Ismaijli sai vahvasti kaadettua vastustajansa ja piti tämän aktiivisesti puolustuskannalla erän loppuun ja vieden ottelun nimiinsä tuomariäänin. Albion Ismaijli voitti SM-kultaa taksisesti fiksulla ottelullaan.

Robin Abdulhamed kamppaili miesten 61,2-kiloisten sarjassa ja sai lauantaina välierissä vastaansa Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Mikko Hautaviidan. Robin otteli rennosti ja oli selkeästi vastustajaansa terävämpi iskujenvaihdoissa. Muutamaa hävittyä painitilannetta lukuun ottamatta Robin onnistui tekemään selkeää eroa vastustajaansa vahvempien osumien ansiosta. Espoolainen vei kamppailun ansaitusti nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Robin kohtasi sunnuntain loppuottelussa BJJ Vaasan Karwan Ahmadin. Robin aloitti lauantain tapaan pystyssä rennosti ja liikkui hyvin. Painitaustainen vastustaja oli selkeästi espoolaista jäljessä iskujen vaihdoissa. Vaasalainen onnistui kuitenkin kaatoyrityksensä jälkitilanteesta kaivamaan vahvan giljotiinikuristuksen kohdilleen ja Robin ei taistelusta huolimatta onnistunut vapautumaan siitä. Voitto matkasi luovutusotteella Vaasaan ja Robinin palkintokaappiin matkasi hopeamitali.

Otto Nurminen mitteli miesten 83,9-kiloisten sarjassa ja sai vastaansa Turun Sankukain Kiril Andreevin. Otto hyökkäsi ajoittain nasevasti pystyottelussa ja Andreev joutui pakittelemaan, mutta painitilanteissa turkulainen oli etevämpi. Kiril vei painitilanteissa selkeitä tilannevoittoja nimiinsä ja espoolaisen hyvästä taistelusta huolimatta voitto matkasi Turkuun kaikin tuomariäänin. Ottelu oli Otolle ensimmäinen loukkaantumisisista koituneen pitkän tauon jälkeen.