Tino Saarikangas voitti potkunyrkkeilyn SM-kultaa

Tino Saarikangas löysi tilaa nasevalle polvipotkulleen. Kuva: Tatu Maunu

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas voitti lauantaina Vaasassa potkunyrkkeilyn SM-kultaa. Tino kohtasi miesten 67-kiloisten loppuottelussa Crest Professional Fighting Centerin Pekka Vesasen. Suomenmestaruuksista miteltiin K1-säännöin.

Ottelu alkoi aktiivisesti, kun Vesanen viljeli hanakasti alapotkujaan. Saarikangas tarkkaili alkuun vastustajaansa ja lähti nostamaan tempoa. Tino ehti jo avauserässä väläyttää polvipotkuillaan ja taidokkailla yhdistelmillään. Kamppailu sai kuitenkin ikävästi päätöksen jo ensimmäisessä erässä, kun helsinkiläinen lähti näkyvästi potkaisemaan takajalan alapotkuaan, jonka espoolainen torjui.

Vesanen loukkasi jalkansa Saarikankaan torjuntaan ja tipahti tuskaisena kanveesille. Kehätuomari Jyri Lehtinen laski luvun kymmeneen ja päätti ottelun. Tino voitti valitettavan lyhyeksi jääneen ottelun ensimmäisen erän keskeytyksellä ja voitti näin jo neljännen perättäisen SM-kultansa. Tino on iskenyt kolme aiempaa SM-kultaansa junioreissa ja otteli nyt ensimmäiset SM-kisansa miesten sarjassa.

Petteri Maunu toimi SM-kisoissa Espoon Kehähaiden valmentajana ja Markku Nykänen ahersi arvostelutuomarina. Tatu Maunu otti valokuvia.