Kehähaiden nyrkkeilijät mainiossa iskussa TUL-turnauksessa

Kehähaiden nyrkkeilijät iskivät mallikkasti Turussa viikonlopun nuorten TUL-turnauksessa. Kuva: Petteri Maunu

Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät iskivät viikonloppuna kolmen kilpailijan voimin nuorten avoimessa TUL-turnauksessa Turussa. Kehään nousivat Omar Hussein, Rasmus Hatanpää ja Abdelsalam El Gendy.

Omar Hussein kohtasi C-junioreiden 42-kiloisten välierissä Tampereen Voimailuseuran Juho Salmisen. Omar aloitti ottelun tarkkailemalla pitkänhuiskean vastustajansa tyyliä. Espoolainen nosti tempoa erän edetessä ja jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi. Hussein löysi ottelun edetessä oivallisesti paikkoja myös vartalolyönneilleen ja varmisti voiton rytminvaihdoillaan. Voitto matkasikin ansaitusti Espooseen kaikin tuomariäänin.

Omar Hussein sai loppuottelussa vastaansa Järvenpään Väkevä Boxing Teamin Oskar Piipon. Ulottuvuusetu oli tällä kertaa espoolaisen puolella ja Omar yhdisti taidokkaasti lyönnit, hämäykset, liikkeen ja suunnanvaihdot. Kehätuomari päätti espoolaiskomennossa käydyn ottelun ensimmäisen erän loppuun ja arvostelutuomarit laskivat pisteet. Omar vei ottelun puhtaasti 3-0 ja pokkasi sarjansa kultamitalin jo toisena vuonna peräkkäin.

Rasmus Hatanpää iski B-junioreiden 46-kiloisten sarjassa ja sai suorassa finaalissa vastaansa Oulun Tarmon Arttu Suhosen. Rasse piti alusta alkaen keskikehän hallussaan ja hallitsi ottelua pitkillä suorillaan. Vastustajaansa ulottuvampi espoolainen hallitsi etäisyyttä jalkatyöllään ja rytmitti ottelua terävällä etukädellään. Hatanpää löi paikan tulleen napakasti takakädellään, nosti tempoa ottelun edetessä ja vei kultamitalin nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Abdelsalam El Gendyn oli määrä otella D-junioreiden 39-kiloisissa, mutta sarjan ainoa vastustaja oli sairastunut viime hetkillä, joten espoolainen siirtyi punnitusten jälkeen painoluokkaa ylemmäs 42-kiloisiin. Sarjassa oli kaikkiaan kolme nyrkkeilijää ja arpa heitti espoolaisen suoraan finaaliin. Välierässä Tampereen Voimailuseuran Diar Sarsenbayev selvitti tiensä loppuotteluun iskemällä pistevoiton Ruotsin Ashab Tabujevista.

Abdelsalam kamppaili finaalissa ennakkoluulottomasti, vaikka olikin vastustajaansa pienempi ja huomattavasti kokemattomampi. El Gendy otteli tarkasti, osui nasevasti vastaiskuillaan ja oli etenkin avauserässä vastustajaansa osuvaisempi. Abdelsalam napsi hienosti osumia myös vartalolyönneillään. Kaksi viimeistä erää olivat osumien valossa ensimmäistä erää tasaisempia, mutta TVS:n Sarsenbayev vei tekniikkasäännöin käydyn ottelun nimiinsä. Abdelsalamilta kuitenkin todella hieno esitys!

Kaikki Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät ottelivat hyvin ja osoittivat mainiota teknistaktista osaamista. Myös fysiikka toimi mallikkaasti, jokainen jaksoi lyödä terävästi viimeiselle sekunnille saakka. Tästä on hyvä jatkaa!

Espoon Kehähaiden valmentajana kisareissulla toimi Petteri Maunu ja huoltajana ahersi Abdul Hussein.