Gia Winberg voitti thainyrkkeilyn SM-kultaa

Gia Winberg uusi Suomen mestaruutensa vakuuttavin ottein

Espoon Kehähait osallistui viikonloppuna Joensuussa thainyrkkeilyn SM-kisoihin kahden kilpailijan voimin. Kehähaiden ottelijoista estradille nousivat Gia Winberg ja Kristoffer Björkskog.

Gia Winbergin 60 kilon sarjassa oli kolme ottelijaa ja Gia selvitti ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla. Winberg sai finaalissa vastaansa Combat Academy of Finlandin Ella Soinisen, joka oli välierissä päihittänyt Turku Muay Thain Juuli Porkan kaikin tuomariäänin.

Ensimmäinen erä oli Gialta vahvaa lähiottelua ja Kehähaiden ottelija hallitsikin ottelua alusta lähtien. Toisessa erässä vastustaja alkoi tippua Winbergin vauhdista ja vahvojen lyöntien seurauksena hänelle laskettiin lukua. Kolmannessa erässä vauhti vain kiihtyi ja Gia keskittyi vahvoihin lyönteihin. Kolmannessa erässä nähtiin kaksi luvunlaskua ja tuomari keskeytti ottelun. Gia Winberg voitti SM-kultaa erittäin vakuuttavalla esityksellä.

Kristoffer Björkskog sai 67-kiloisten välierissä vastaansa Fightfarm Tampereen Jari Mustakallion. Ottelu oli tarkkaa kyttäilyä puolin ja toisin. Mustakallio hyödynsi Björkskogin passiivisuuden ja vei ensimmäisen erän nimiinsä.

Toiseen erään espoolainen tuli aktiivisemmin, hakeutui avauserää hanakammin lähiotteluun ja vei erän nimiinsä. Björkskog oli kolmannessa erässä vielä edellistäkin parempi ja taustajoukot olivat melko varmoja erävoitosta, mutta lopulta tuomarit julistivat Mustakallion voittajaksi hajaäänin 2-1. Tappion myötä edellisten SM-kisojen hopeamitalisti Björkskog sai tällä kertaa tyytyä pronssiin.