Kehähaiden kilpailijat mitaleille Helsingin BJJ-kisoissa

Espoon Kehähait saalisti yhteensä kaksi mitalia lauantaina 14.10. Helsingissä GB Gymin isännöimissä BJJ-kisoissa

Espoon Kehähaiden brassijutsukat osallistuivat GB Gymin BJJ Tournament 18 -kilpailuihin kolmen kisaajan voimin. Matolle nousivat Konsta Korkiamäki, Daniel Vuolle ja Tommi Toikkanen. Valmentajana ahersi Joni Salovaara.

Konsta Korkiakimäki taisteli 82.3-kiloisten valkovöiden sarjassa. Konsta selvitti ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla, kun Helsingin Itsepuolustuskoulun Aki Metsola ei ilmaantunut tatamille. Toisella kierroksella Korkiamäki voitti Ahjo Training Centerin Ismo Liimataisen 5-0. Konsta voitti kolmannessa ottelussaan tuntemattomaksi jääneen vastustajansa 14-0.

Loppuottelussa espoolainen kohtasi MMA Vantaan Lemar Khanin. Vantaalainen oli taitava ja ottelusta muodostui tiukka. Korkiamäki haki 0-0 tilanteessa päältä darce-kuristusta, mutta jäi siitä alle, jolloin vastustaja sai kaksi pistettä. Khan otti vielä selän haltuunsa ja sai siitä neljä pistettä lisää. Espoolainen puolusti ja otti vuorostaan vastustajansa selän, josta ansaitsi neljä pistettä. Vantaan Khan vei ottelun lopulta nimiinsä 6-4. Konsta sijoittui hopealle.

Daniel Vuolle kamppaili valkovöiden 70-kiloisten sarjassa ja sai vastaansa Lahden Gentain Mikko Pulkkasen. Lahtelainen yritti hanakasti vetää Vuolletta guardiin ja onnistuikin siinä lopulta. Pulkkanen sai guardista sweepin ja vei ottelun nimiinsä 2-0, joten Danielin kisat jäivät tällä kertaa yhteen otteluun.

Tommi Toikkanen osallistui valkovöisten 76-kiloisiin ja kohtasi avausottelussaan Helsingin Ju-jutsuklubin Benjamin Rasmuksen. Tommi vei vastustajansa mattoon, pääsi selkään, siitä mounttiin ja vielä sivuhallintaan ja vei kamppailun nimiinsä 13-0.

Tommi sai toisessa ottelussaan vastaansa GB Gymin Jani Mäenpään. Tommi vei helsinkiläisen kahdesti mattoon, ohitti kahdesti ja pääsi vielä mounttiinkin. Toikkanen vei pistevoiton nimiinsä luvuin 14-0.

Tommi Toikkanen otti kolmannessa ottelussaan mittaa Takadon Renny Poutasesta. Vastustaja veti guardiin, kontrolloi alta hyvillä gripeillään ja koitti heti alussa triangelikuristusta. Tommi puolusti ja taisteli takaisin päälle, mutta Poutanen sai uusintayrityksellään kolmiokuristuksensa kohdilleen voitti luovutusotteella. Tommi sijoittui pronssille.

Tommi Toikkanen meni vielä avoimiin hakemaan kisakokemusta ja sai vastaansa MMA Vantaan Sabauun Khanin. Vantaalainen veti guariin ja sitoi gripeillään suljetusta guardista. Toikkanen yritti avata guardia, mutta ei saanut ohitusta toteutumaan, kummankin passatessa toisensa yritykset. Sabauun yritti kauluskuristusta, joka ei ollut kunnolla kiinni, mutta sai siitä kuitenkin yhden edun, jolla vei tasaisen taisto nimiinsä.