Kehähaille mitalisade nuorten ja senioreiden SM-kisoissa

Aki Moilanen sijoittui pronssille senioreiden SM-kisoissa

Espoon Kehähait osallistui kolmen kamppailijan voimin brasilialaisen jujutsun nuorten ja senioreiden SM-kilpailuihin. Rasmus Leppälä ja Eetu Elonen kilpailivat 2001-2000 syntyneiden yli 76-kiloisten sarjassa ja Aki Moilanen osallistui värivöisten senioreiden 88,3-kiloisiin.

Eetu Elonen otti kahdella ekalla kierroksella vakuuttavat voitot. Ensin taipui puolivälierässä F(x) jiujitsun Jussi Kitinoja americana käsilukolla ja välierässä Barreto Helsingin Vertti Hämäläinen selkeästi pistein 11-0.

Eetu otti molemmissa matseissa vahvasti aloitteet, vei mattoon ja hallitsi mattotilanteita. Finaalissa BJJ Centerin Fisnik Neziri oli taitavampi ja vei voiton kuristuksella. Eetu saalisti kahden otteluvoittonsa myötä hienosti SM-hopeaa.

Rasmus Leppälä eteni välieriin walkoverilla, kun ensimmäinen vastustaja ei päässyt matolle asti. Välierässä tuli vastaan samainen Neziri, jolle Rasmus
antoi hyvän vastuksen ottelun alussa. Neziri pääsi lopulta Rasmuksen guardista ohi ja haki selästä kuristuksella voiton. Rasmukselle SM-pronssia.

Aki Moilanen mitteli omassa sarjassaan kahteen kertaan. Puolivälierässä Aki kohtasi Sisu Gymin Juha Piiraisen. Aki sai alun tunnustelun jälkeen hyvin otteet kiinni ja haki suljetusta guardista kauluskuristuksen minuutissa. Moilanen sai välierässä vastaansa Hangon Tony Bäckman. Aki koitti pistää taitavammalleen kampoihin, mutta matsin loppupuolella Tony tuli vahvasti ohi guardista, haki selän ja sieltä kuristuksen. Moilanen sai kotiin tuomisina SM-pronssia.

Aki osallistui lisäksi avoimeen sarjaan ja voitti ensimmäisellä kierroksella tiukassa positiopainissa Sisu Gymin Aleksandr Gratschovin pisteillä. Moilasen toisen kierroksen kamppailu oli vain pari minuuttia ensimmäisen kierroksen ottelun jälkeen ja espoolainen ei ollut vielä palautunut edellisestä kamppailustaan. Kotkan Jani Ketolainen oli ottelussa vahvempi ja otti selästä kuristuksella voiton 23 sekuntia ennen taiston loppua.