Johannes ja Joonas voittivat No-Gi SM-kultaa

Johannes Vanne voitti No-Gi SM-kilpailuissa kaikki neljä otteluaan

Espoon Kehähaiden Johannes Vanne ja Joonas Ahola ylsivät viikonloppuna ylimmälle palkintopallille Suomen brasilialaisen jujutsun liiton No-Gi SM-kilpailuissa Hattulassa. Kehähait esiintyi neljän miehen voimin, kun myös Timo Suhonen ja Jori Mäkelä osallistuivat kisoihin.

Johannes Vanne teki paluun kisatauolta ja saalisti neljän voiton siivittämänä Suomen mestaruuden sinivöiden sarjassa 91,5-kiloisissa. Johannes kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Jyväskylän Fight Clubin Niklas Ojatalon. Espoolainen kiipesi nopean kaadon jälkeen vastustajansa selkään kuristaen luovutusvoiton 34 sekunnissa.

Johannes Vanne sai toisella kierroksella vastaansa avoimen sarjan voittaja Artturi Linnan, joka taipui tasaisessa ottelussa pistein 4-2. Toista kierrosta seurannut semifinaali Polar Jiu Jitsun Samu Mahkosta vastaan eteni alusta loppuun Vanteen hallinnassa päättyen selvään 5-0 pistevoittoon.

Johannes Vanne mitteli loppuottelussa Gracie Barra Lappeenrannan Aleksi Sorvalia vastaan. Johannes kamppaili välieräottelun tavoin kurinalaisesti ottaen kahden jalan kaadolla pisteet heti erän alussa ja prässäten loppuajan vastustajaansa mattoa vasten päältä käsin. Mestaruus matkasi vahvan esityksen jälkeen Espooseen pistein 2-0.

Vanne itse veti kilpailut yhteen seuraavasti: ”Kisat taisi olla toinen tai kolmas kerta matolla tänä vuonna, mikä pakotti painimaan fiksusti voitosta. Kunto loppui heti ekassa matsissa, eikä sen jälkeen haettu mitään innovatiivista.”

Joonas Ahola osallistui sinivöisten 61,2-kiloisiin ja sai avausottelussaan vastaansa Tampereen jujutsukoulun Jussi Paakkisen. Tamperelainen aloitti openguardista ja Joonas pääsi alun tunnustelujen jälkeen ohittamaan sivusidontaan ja väsytti vastustajaansa pitämällä polvea vatsan päällä. Ahola jatkoi positiopainia ja vei kamppailun nimiinsä pistein 9-2.

Myös Joonaksen toisen kierroksen vastustaja MMA Imatran Miro Honkanen aloitti openguardista ja haki hyvin sweeppejä. Ahola sai kuitenkin hyvin pelattua sweepit pois ja pääsi melkein vastustajansa selkään, saaden tilanteesta edun. Espoolainen jäi alle guardiin ja sai gogoplatan melkein kohdilleen. Honkanen riuhtaisi itsensä irti tukalasta tilanteesta, mutta jätti kädet huolimattomasti. Joonas kuittasi tilanteen käsilukolla ja voitti taputuksella 15 sekuntia ennen matsin loppua.

Joonas Ahola sai loppuottelussa vastaansa Oulun CFO Grappling Teamin Saku Ronkaisen. Espoolainen hyökkäsi heti yhteen jalkaan, mutta kokenut Ronkainen puolusti hyvin ja uhitteli giljotiinikuristuksella. Joonas puolusti tilanteen, jäi alle guardiin ja hyökkäsi omoplatalla. Ronkaisen puolustaessa espoolainen vaihtoi suoraan käsilukkoon ja voitti taputuksella, kun ottelua oli käyty yksi minuutti ja 20 sekuntia.

Purppuravöisten 97,5-kiloisissa Timo Suhonen joutui loukkaantumisen takia jättämään kesken avausottelunsa Finnfighters’ Gymin Jaakko Honkasaloa vastaan. Tämän myötä viime vuotinen sinivöisten Suomen mestari jäi tällä kertaa ilman mitalia.

Jori Mäkelä kävi tasaisen taiston sinivöisten 73,5 kilon sarjassa. Jori kohtasi ensimmäisellä kierroksella BJJ Vaasan Mikko Suokkaan. Ottelu oli tasainen ja tilanne oli pitkään 4-4, mutta espoolainen sai kuitenkin lopulta taipua niukkaan 6-4 pistetappioon. Suokas loukkasi ottelussa jalkansa Jorin tiukassa nilkkalukossa, eikä pystynyt enää jatkamaan turnausta.

Kaaviot:

Joonas Ahola 61,5 kg sinivöiset > > >

Jori Mäkelä 73,5 kg sinivöiset > > >

Johannes Vanne 91,5 kg sinivöiset > > >

Timo Suhonen 97,5 kg purppuravöiset > > >