Markukselle kultaa ja Joonakselle pronssia ADCC SM-kisoista

Markus Särkkä (kesk) paini Tampereella kultakantaan

Espoon Kehähait saalisti kaksi mitalia ADCC-lukkopainin amatöörien SM-kilpailuista Tampereelta, kun Markus Särkkä osallistui 91-kiloisten sarjaan ja Joonas Ahola paini 65-kiloisissa.

Markus Särkkä kohtasi avausottelussaan Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Pyry Sulosen. Kamppailu meni täyden ajan ja Sulonen hävisi miinuspisteellä, koska veti guardiin erän puolessa välissä.
- Hallitsin aika hyvin päältä mutta kaveri selvis muutamasta lopetusyrityksestä joita en saanu kohilleen, Markus kommentoi.

Toisessa matsissaan Markus sai vastaansa Forssan Kamppailijoiden Valtteri Leinosen. Särkkä vei Leinosen käsivedolla mattoon, oli selässä ja sivuhallinnassa päällä koko ajan etsien lopetuspaikkoja. Reilun minuutin painin jälkeen Särkkä pääsi back mountiin ja lopetti ottelun takakuristuksella.

Markus Särkkää vastaan asettui semifinaalissa MMA Vantaan Miska Bloigu. Markus sai tiukan pystypainin jälkeen vastustajansa mattoon päätyen hänen guardiinsa. Kovan tilannetaistelun päätteeksi Bloigu sai sweepattua Markuksen ja pääsi päälle mountiin. Särkkä puolestaan sweeppasi itse alta haki lopetetuksen giljotiinikuristuksella.

Finaalissa espoolainen sai vastaansa Skeletor Wrestlingin Petrus Haverisen. Särkkä pääsi pystypainista käsivedolla Haverisen kilppariin. Siitä Särkkä haki ensin kimura-käsilukkoa sekä giljotiinikuritusta ja lopuksi otti half guardista lopetuksen sivukuristuksella. Neljän ottelun päätteeksi Markus sai kaulaansa SM-kultamitalin.

Joonas Ahola kohtasi ensimmäisessä ottelussaan MMA Seinäjoen Verneri Hakkisen. Ahola haki ottelun alussa selältään omoplataa, mutta Hakkinen puolusti onnistuneesti. Joonas pääsi sivuhallintaan juuri pisteiden laskun alkaessa ja paini siitä 10-0 voiton.

Semifinaalissa Joonas sai vastaansa Sisu Gymin Taneli Palkin. Espoolainen sai vastustajansa pari kertaa maahan kilpikonnasuojaukseen, mutta ei saanut hookeja sisään. Loppuerän Joonas olikin alla epäonnistuttuaan anakondakuristuksessaan. Tilanne oli 0-0 täyden viiden minuutin jälkeen, joten kamppailu eteni kolmen minuutin jatkoerään. Jatkoaika oli pystynojailua, kun ottelijoiden energiatankki oli jo tyhjä. Tuomarit päättivät pienen mietinnän jälkeen Taneli Palkin paremmaksi.

Pronssiottelussa Joonas Aholaa vastaan asettui Sisu Gymin Lasse Rahkolin. Järvenpääläinen hyppäsi ovelasti nilkkaan ja yritti nilkkalukkoa, mutta Joonas sai puolustettua ja pääsi selkään toinen hookki sisällä. Tilannetaistelun päätteeksi Ahola tippui selästä half guardiin ja iski kimuran kiinni voittaen ottelun ja pronssimitalin käsilukolla.

Onnittelut Markukselle ja Joonakselle SM-mitaleista!

Tulokset

ADCC Amatöörien Lukkopainin SM-kilpailut
Tampere 22.5.2016

Miehet -60 kg
1. Mikhail Remshu, NHB Iisalmi
2. Jesse Kuusi, NKU

Miehet -65 kg
1. Joona-Kim Wiiala, Kotkan lukkopaini
2. Taneli Palkki, Sisu Gym
3. Joonas Ahola, Espoon Kehähait

Miehet -70 kg
1. Orash Schmid, MMA Team 300
2. Ismo Manninen, MMA Seinäjoki
3. Simo Sepponen, Gracie Barra Lappeenranta

Miehet -76 kg
1. Joonas Kyllönen, WFC Warriors
2. Muhamed Ibrahim, TJJK
3. Abdullah El-Nachar, Gracie Barra Helsinki

Miehet -83 kg
1. Emil Ylén, Lahden Gentai
2. Juho Huittinen, MMA Team 300
3. Aleksi Kylmälahti, Sisu Gym

Miehet -91 kg
1. Markus Särkkä, Espoon Kehähait
2. Petrus Haverinen, Skeletor Wrestling
3. Miska Bloigu, MMA Vantaa

Miehet -100 kg
1. Aku Salminen, MMA Team 300
2. Olli Koho, Ahjo Training Center
3. Ville Mäkipää, WFC Warriors

Miehet +100 kg
1. Heikki Jussila, Helsingin Paini-Miehet
2. Teemu Sikanen, Gracie Barra Varkaus
3. Juho Sormunen, TJJK

Naiset -60 kg
1. Satu Jokela, FFG
2. Emily Öhman, Crest Professional Fighting Center
3. Minna Kettunen, W-Team

Naiset +60 kg
1. Sanna Hyytiäinen, Jyväskylä Fight Club
2. Hanna Heikkilä, Lahden Gentai
3. Laura-Elina Halttu, Fight For Fun

Kisojen paras seura: MMA Team 300