Niko Puhakka ylivoimaiseen voittoon Venäjällä

Niko Puhakka on uunituore Drakan Euraasian mestari

Espoon Kehähaiden ammattilaisvapaaottelija Niko Puhakka voitti tänään Drakan Euraasian mestaruuden Venäjän Vladivostokissa. Puhakka voitti Venäjän Arsen Shabanovin ylivoimaisella pistevoitolla yhdeksän matsia käsittäneen Draka 7 -tapahtuman pääottelussa.

Shabanovilla oli ensimmäisessä erässä vahvan oloinen giljotiinikuristus kohdillaan, mutta Niko purki kuristuksen ja pääsi mounttiin. Shabanovin pää osui Puhakan nenänvarteen ottelun kolmannessa kaatotilanteessa, mutta tilanteesta aiheutunut haava ei vaikuttanut Nikon otteisiin.

Niko Puhakka jatkoi toisessa erässä alasvientejä ja esitti muutamia ilmavia niskalenkkejä, joista yleisö innostui kannustamaan. Shabanov iski muutaman osuman pystyssä, mutta Niko jatkoi vahvoilla kaadoilla ja dominoivalla matto-ottelulla iskien painavasti matossa. Kolmas erä jatkui Nikon taidokkailla alasvienneillä ja mattodominoinnilla kerta toisensa perään läpi erän.

Drakassa otellaan normaaleista vapaaottelusäännöistä poiketen kolme kolmen minuutin erää puolen minuutin erätauoilla. Mattoaika on rajattu puoleen minuuttiin eli ottelijat nostetaan varsin nopeasti ylös mikäli matossa ei päästä ratkaisuun. Alasvienneistä saa pisteitä vain, jos se on selvä ja näyttävä. Esimerkiksi syvää kahden jalan kaatoa ei välttämättä lueta pistesuoritukseksi.